Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

2/12/2016, Επιμόρφωση & στήριξη των επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών των Δήμων της Π.Ε. Χανίων: Από το Τ.Ε.Ι. Κρήτης και τον Δήμο Χανίων

02.12.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

Ο Δήμος Χανίων στηρίζει και προωθεί δράσεις, που στοχεύουν στην επιμόρφωση και την εξέλιξη του επιστημονικού προσωπικού, ενώ αυτή η στήριξη, όπως έχει διαπιστωθεί, ωφελεί τους δημότες μας, μέσω της αναβάθμισης των παρεχομένων Υπηρεσιών και της φροντίδας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελευθερία Αλιφιεράκη, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε την Παρασκευή 2/12/2016, στο Δημαρχείο Χανίων. Αφορμή της Συνέντευξης ήταν η σύσταση ομάδας εποπτείας των επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών, που στελεχώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης σε συνεργασία με τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων.

Όπως επεσήμανε η κα. Αλιφιεράκη η συγκεκριμένη επιμόρφωση προέρχεται από τα συνοδευτικά μέτρα του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (Τ.Ε.Β.Α.), ενώ σκοπός της είναι να παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο υποστήριξης σε προβλήματα, που συναντά ο κάθε επαγγελματίας στην καθημερινή κλινική πρακτική.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Εφαρμογών στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Μαρία Παπαδακάκη, γνωστοποίησε ότι σε όλη την Κρήτη βρίσκονται σε εξέλιξη 11 ομάδες αλλά και βιωματικές ημερίδες. Μάλιστα, ημερίδα με θέματα, που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία, το ρόλο του γονέα σε θέματα παραβατικότητας των εφήβων, κ.α., η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στις 9/12 στον Δήμο Χανίων.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, Γιάννης Χλιαουτάκης, και η ψυχολόγος – επόπτρια, Σπυριδούλα Σταμπολάκη.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00-14.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Χανίων.

p1