Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

19/5/2016, Ρεκόρ χρήσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Χανίων για τον μήνα Απρίλιο

19.05.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 12:05

Τον περασμένο Απρίλιο το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Χανίων κατέγραψε ένα ακόμη ρεκόρ χρήσης.

Οι ενοικιάσεις αυξήθηκαν κατά περ. 50% (!) σε σχέση με τον Μάρτιο, προσεγγίζοντας τις 1.500. Με άλλα λόγια, το κάθε ποδήλατο χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον μία φορά τη μέρα κατά μέσον όρο. Αυτό είναι το υψηλότερο πλήθος μηνιαίων ενοικιάσεων που έχει καταγραφεί από την εκκίνηση λειτουργίας του (Σεπτέμβριος 2015). Επίσης ιστορικό υψηλό καταγράφηκε στις 3 και 17 Απριλίου με 80 ενοικιάσεις (2 ενοικιάσεις ανά ποδήλατο). Τα νούμερα γίνονται ακόμη πιο σημαντικά, αν κανείς συνυπολογίσει ότι το σύστημα καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος της πόλης και ότι λειτουργεί από τις 9πμ έως τις 9μμ.

Τα 40 ποδήλατα που διατίθενται έχουν προσφέρει συνολικά από την εκκίνηση λειτουργίας περίπου 6.500 ενοικιάσεις. Σε περιβαλλοντικούς όρους εκτιμάται ότι η παρατηρηθείσα χρήση έχει επιτύχει την αποφυγή της εκπομπής περισσότερων από 2 τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, καθώς και την εξοικονόμηση περίπου 1,5 τόνου καυσίμων (υπολογίζεται ένας μ.ο. υποκατάστασης διαδρομών με αυτοκίνητο από ποδήλατο της τάξης του 30%).

Βάσει των ανωτέρω, φαίνεται ότι το δημόσιο ποδήλατο έχει γίνει το βασικό μέσο μετακίνησης στην παλιά πόλη και πέριξ αυτής. Περαιτέρω, δεν έχουν σημειωθεί παρά ελάχιστες απόπειρες κλοπών ή βανδαλισμών, κάτι που δείχνει ότι το σύστημα έχει αγκαλιαστεί τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τους πολλούς επισκέπτες της πόλης.

Ο Δήμος Χανίων επιθυμεί να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τους δημότες και επισκέπτες του για τη σωστή χρήση του συστήματος από μέρους τους και να ενημερώσει ότι σκοπεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των σταθμών ποδηλάτων έτσι ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα όλο και περισσότερο κόσμο με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση του περιβάλλοντος της πόλης, τη μείωση του κυκλοφοριακού και εν τέλει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

 

p1

p2

p3

p4