Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

30/12/2016, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Στοχεύουμε σε μια πόλη περισσότερο λειτουργική & φιλική για τους πολίτες της” - Υπογραφή σύμβασης για τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στη Δ.Ε. ΕΛ. Βενιζέλου

30.12.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

 

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 30/12/2016, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση του έργου “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΛΕΩΣ Δ.Ε. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ”.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης του έργου ανέρχεται σε 457.600,00 με Φ.Π.Α. και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων (εισφορές σχεδίων πόλεως). Στο πλαίσιο του έργου θα εκτελεστούν εργασίες διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων στη Δ.Ε. Ελευθερίου Βενιζέλου και συγκεκριμένα σε χώρους, που βρίσκονται στις πράξεις εφαρμογής «Κουμπέ» Μουρνιών (1/94), «Κουμπέ» Νεροκούρου (1/92), «Κόκκινο Μετόχι –Χρυσοπηγή» (1/2003)» και το σχ. πόλης Πασακάκι (Π.Δ. 6-9-94/ΦΕΚ 973 Δ’/20-9-94).

Ειδικότερα, θα γίνουν διανοίξεις οδών προβλεπόμενων από τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να έχουν πρόσβαση σε αυτά και να μπορούν να τα αξιοποιήσουν, επεκτείνεται το οδικό δίκτυο του Δήμου, βελτιώνοντας την οδική σύνδεση, την κυκλοφορία των οχημάτων και τη διέλευση των πεζών. Παράλληλα, εξασφαλίζεται η λειτουργία χώρων παιδικής χαράς με πλήρη εξοπλισμό και ασφαλή χρήση, βελτιώνονται υφιστάμενα οδοστρώματα, που χρήζουν αντικατάστασης, καθώς επίσης καθίσταται οικοδομήσιμο το οικόπεδο στο Ο.Τ. 759 σχ. πόλης Κουμπέ Μουρνιών, ιδιοκτησίας του Δήμου κατόπιν απαλλοτρίωσης, που χαρακτηρίζεται ως χώρος για ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου για τη Δ.Ε. Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς όπως τονίζει στόχος της δημοτικής αρχής είναι η πόλη μας να γίνει περισσότερο λειτουργική και φιλική για τους πολίτες της, με έργα πνοής σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, επιλύοντας χρονίζοντα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δεκαοκτώ μηνών. 

photo1