Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

1/4/2016, Υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου για φέτος στα Χανιά από τη δημοτική αρχή των Χανίων

01.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:04

Το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων εγκαινιάζει την τουριστική περίοδο της κρουαζιέρας για το 2016, υποδεχόμενο στο αγκυροβόλιο το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο “Pacific Princess” της εταιρείας κρουαζιέρας “Princess Cruises”, η οποία για πρώτη φορά επισκέπτεται τον προορισμό των Χανίων. Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 617 επιβάτες και 388 άτομα πλήρωμα, κατέφθασε στο Ενετικό Λιμάνι στις 7:30, προερχόμενο από τη Ρόδο και θα αναχωρήσει στις 18:00 με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας.

Πρόκειται για την παγκόσμια κρουαζιέρα (world cruise), που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία με μεγάλη επιτυχία, όπου για 4 σχεδόν μήνες οι επιβάτες του επισκέπτονται τις 5 ηπείρους και τις 7 θάλασσες. Όλα τα λιμάνια, που εντάσσονται στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας είναι επιλεγμένα και αντιπροσωπευτικά της ευρύτερης περιοχής, όπως στην περίπτωση αυτή της Ν.Α. Μεσογείου και της Ελλάδας. Τα λιμάνια που έχουν συμπεριληφθεί από τη χώρα μας είναι μόνο τα Χανιά και η Ρόδος, γεγονός πολύ σημαντικό για τον τόπο μας.

Σημειώνεται επίσης ότι και για την επόμενη χρόνια έχουν επιλεχθεί τα Χανιά για την παγκόσμια κρουαζιέρα του 2017, γεγονός που φανερώνει τη δυναμική, που έχει ο προορισμός κρουαζιέρας των Χανίων, ο οποίος έχει καθιερωθεί στις κορυφαίες επιλογές όλων σχεδόν των πολυτελών εταιρειών κρουαζιέρας.

Με την αφορμή του κατάπλου της εταιρείας για πρώτη φορά στα Χανιά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων σε θέματα τουρισμού, Γιάννης Μαράκης, και ο συνεργάτης του Δημάρχου και πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, Κώστας Μπροκαλάκης, συναντήθηκαν εθιμοτυπικά με τον Πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου, στον οποίο επέδωσαν αναμνηστική πλακέτα και ενημερωτικό υλικό για τα Χανιά. Ο Πλοίαρχος με την σειρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους των επιβατών και της εταιρείας για την υποδοχή, καθώς και την ικανοποίησή του για την ασφάλεια και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον Ενετικό Λιμένα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε:

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, που σήμερα ξεκινά η φετινή σαιζόν με το πρώτο κρουαζιερόπλοιο από μία εταιρεία, που επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Χανιά στο πλαίσιο της παγκόσμιας κρουαζιέρας, που πραγματοποιεί. Η επιλογή των Χανίων είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας, που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων με την αναλυτική παρουσίαση του προορισμού των Χανίων στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στις Η.Π.Α. Αυτές οι προσπάθειες, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα έχουν αποδώσει σε συνεργασία πάντα και με τους υπολοίπους εμπλεκομένους με την κρουαζιέρα. Στα Χανιά φέτος έχουμε σημαντική αύξηση της κρουαζιέρας και γι΄ αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Οι επισκέπτες μπορούν να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για τον τόπο μας, γι' αυτό και θα πρέπει οι παρεχόμενες υπηρεσίες από όλους τους εμπλεκόμενους να είναι υψηλού επιπέδου”.

p1

p2

p3

p4