Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

29/6/2016, Μαραθώνιος Ανάγνωσης Κειμένων του Le Corbusier στις 4/7/2016, στο ΚΑΜ

29.06.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 09:06

 

«Διαβάζω, διαβάζεις Κύριε le Corbusier

Με άρωμα Γαλλίας συνεχίζεται η Δέσμης εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier – ΧΑΝΙΑ». Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων συνδιοργανώνουν Μαραθώνιο Ανάγνωσης κειμένων του Le Corbusier με τον δίγλωσσο τίτλο “Διαβάζω, διαβάζεις Κύριε le Corbusier” – “Je lis, tu lis, Monsieur Le Corbusier”

Ο μαραθώνιος ανάγνωσης σε ελληνική και γαλλική γλώσσα θα γίνει μέσα στο καλύβι – cabanon του Le Corbusier που εκτίθεται στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του ΚΑΜ.

Δευτέρα 4 Ιουλίου, ώρα 20.00
Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι, Χανιά

20.00 ξενάγηση στην έκθεση από την Αμαλία Κωτσάκη (ελληνικά – γαλλικά)
20.30 μαραθώνιος ανάγνωσης (ελληνικά – γαλλλικά)

O Le Corbusier, προσωπικότητα πολύπλευρη δεν έχει περιοριστεί στην παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου αλλά έχει αφήσει ως παρακαταθήκη του κείμενα για την αρχιτεκτονική , την τέχνη, τη ζωή. Μέσα από την ανάγνωση επιλεγμένων κειμένων το γνωστού αρχιτέκτονα, αποσπάσματα από βιβλία και άρθρα του, συνομιλίες με μαθητές του αλλά και από την προσωπική του αλληλογραφία, θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τη σκέψη του όχι μόνο αναφορικά με την αρχιτεκτονική αλλά και γενικότερα για τη Μεσόγειο, το τοπίο, τον τρόπο ζωής πλάι στη μεγάλη θάλασσά μας. Γιατί η αρχιτεκτονική πάνω από όλα είναι μια πρόταση για έναν νέο τρόπο ζωής.

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης κειμένων του Le Corbusier εντάσσεται στη δέσμη εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier – ΧΑΝΙΑ» σε επιστημονική επιμέλεια, σχεδιασμό και οργάνωσης της Αμαλίας Κωτσάκη, επ. καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

1

2