Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

7/4/2016, Συνάντηση Α΄ Λέσχης Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

07.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

Στη συνάντηση, που πραγματοποίησε η Α΄ Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, σε κλίμα ζεστό και φιλικό, έγινε αναλυτική και εποικοδομητική συζήτηση για το βιβλίο «Νόμος περί τέκνων», του Ίαν Μακ Γιούαν, μετάφραση Κατερίνα Σχινά, εκδ. Πατάκη.

Στο νέο μυθιστόρημα του, ο βραβευμένος με το Man Booker Prize συγγραφέας διερευνά, με τη διεισδυτική ματιά του, τις ανθρώπινες σχέσεις και την έννοια της δικαιοσύνης και θέτει ερωτήματα σχετικά με την ηθική, τη θρησκεία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα της επιλογής, το νόημα της ζωής, αλλά και την τέχνη που μας συντροφεύει και μας παρηγορεί.

Το «Νόμος περί τέκνων», ιδιαίτερα πυκνό μυθιστόρημα, ενθουσίασε τα μέλη της Λέσχης που με τη βοήθεια της καλεσμένης ψυχολόγου κας Μαίρης Παρασκευοπούλου συζήτησαν τα καίρια και βαθιά ανθρώπινα ερωτήματα που θέτει.

Ευχαριστούμε την κα Παρασκευοπούλου, που μας τίμησε με την παρουσία της.

Επόμενη συνάντηση, Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ. με το βιβλίο «Η αριστερόχειρη γυναίκα» του Πέτερ Χάντκε, μετάφραση Σώτη Τριανταφύλλου, εκδ. Μελάνι, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

p1