Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

11/4/2016, Συμμετοχή Δήμου Χανίων στο “Let's Do it Greece 2016”

11.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 09:04

O Δήμος Χανίων συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά στη δράση “Lets do it Greece”, η οποία ξεκινά σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου, κορυφώνεται την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και στόχο έχει να καθαριστεί από εθελοντές ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Το “Let’s Do It” είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία. Στις 3 Μαΐου 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε, το “Let’s Do It” έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον, μία φορά κάθε χρόνο, πολίτες απ’ όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους, περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα 11/4/16, πραγματοποιείται εκδήλωση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στην οποία θα συμμετέχουν παιδιά Νηπιαγωγείου και πρώτης τάξης δημοτικού.

Το πρόγραμμα των δράσεων είναι το παρακάτω:

  • 09:00 Υποδοχή Συμμετεχόντων

  • 09:15 ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, Φωτογραφίζουμε και ελέγχουμε τις εστίες μόλυνσης, καθαρίζουμε το χώρο

  • 09:35 μοιραζόμαστε τις ιδέες και τις γνώσεις μας κατασκευάζοντας με ανακυκλώσιμα υλικά (10-15' έκαστος)

  • 11:30 Αθλητική Επίδειξη - Αξιοποίηση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας για Υπαίθριες Δημιουργικές Φυσικές Δραστηριότητες

  • 11:50 Καθαρισμός του χώρου - Έλεγχος για Σκουπίδια / Καταμέτρηση ρύπων που προκλήθηκαν στις Δράσεις θα συμμετέχουν: 22ο ΝΓ Χανίων,19ο ΝΓ Χανίων, 2ο ΔΣ Κουνουπιδιανών, ΝΓ Γαβαλοχωρίου, 2ο Ειδ. ΝΓ Χανίων, 2ο Ειδ. ΔΣ Χανίων.

 

Παράλληλα, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει δράσεις, που αφορούν δεντροφυτεύσεις στους αύλειους σχολικούς χώρους και εργασίες ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου τους, με την επαναχρησιμοποίηση υλικών, καθώς και τη δημιουργία νέων φυτών με μοσχεύματα. 

Τα σχολεία, που θα συμμετέχουν στις εν λόγω δράσεις είναι τα εξής:

  • 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Κυδωνίας

  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

  • 13ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Ακόμη, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 11:00, στην παραλία του Βλητέ της Δ.Ε. Σούδας εθελοντές πρόσκοποι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας, με τη συνδρομή της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας και του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, θα καθαρίσουν την παραλία του Βλητέ.

Ο Δήμος Χανίων καλεί όλους τους δημότες να υποστηρίξουν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις προστασίας και διαφύλαξης του φυσικού μας περιβάλλοντος. Ας δείξουμε όλοι μαζί την όμορφη, καθαρή και δημιουργική πλευρά του τόπου μας.  

p1