Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

25/5/2016, Συμμετοχή της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων στην πανευρωπαϊκή γιορτή “Love Your Local Market”: Στις 27 & 28 Μαΐου

25.05.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 01:05

 

Η πανευρωπαϊκή γιορτή τοπικών αγορών, “Love Your Local Market”, η οποία είναι αφιερωμένη στη σημασία των τοπικών αγορών και διοργανώνεται για να τιμηθεί το κοινό, που τις στηρίζει, πραγματοποιείται και στα Χανιά την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, με επίκεντρο των εκδηλώσεων τη Δημοτική μας Αγορά.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, από τους διοργανωτές, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, στον εν λόγω εορτασμό συμμετέχουν φέτος 19 χώρες και περισσότερες από 3.000 τοπικές αγορές, με το διεθνές μήνυμα “Τοπική Αγορά η Υγιεινή επιλογή”.

Στους στόχους της δημοτικής μας αρχής περιλαμβάνεται η “εξωστρέφεια” των κρητικών προϊόντων, καθώς και η προώθηση της κρητικής γαστρονομίας, προκειμένου η πόλη μας ν' αποτελέσει γαστρονομικό προορισμό και γενικότερα έναν προορισμό με αξιώσεις”, επεσήμανε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Βαρβάρα Περράκη, στο πλαίσιο της συνέντευξης.

Η κα. Περράκη τόνισε ότι ο συγκεκριμένος εορτασμός αποτελεί ευκαιρία για ανθρώπους όλων των ηλικιών να γιορτάσουν τις τοπικές αγορές των πόλεων τους, ώστε να διαφυλαχτεί η παράδοση και ο πολιτισμός, καθώς και ν΄ αναβαθμιστεί η ποιότητας της διατροφής.“Προσπάθεια μας είναι η τόνωση της Δημοτικής Αγοράς, στο πλαίσιο της μνημειακής της αξίας”, κατέληξε στην τοποθέτηση της η κα. Περράκη.

Κάλεσμα για συμμετοχή των Χανιωτών και των επισκεπτών της πόλης μας στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Αγοράς απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, Παναγιώτης Κλειδαράς, προκειμένου, όπως επεσήμανε, να στηριχθεί η Δημοτική Αγορά και να αναδειχθούν τα ποιοτικά της προϊόντα.

Κεράσματα με θαλασσινούς μεζέδες από την Ιχθυόσκαλα Χανίων θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν οι παρευρισκόμενοι, όπως γνωστοποιήθηκε από τον Διευθυντή της Ιχθυόσκαλας Χανίων, Γιάννη Ψαράκη. “Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας υποστηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους” τόνισε ο κ. Ψαράκης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Chef του Μ.Α.Ι.Χ., κ. Αποστολάκης, θα παρασκευάσει κρύο τσάι με τοπικά βότανα, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να γευτεί το κοινό. Οι εκδηλώσεις “Αγαπώ την Αγορά μου” πραγματοποιούνται πανευρωπαϊκά από τις 17 έως τις 31 Μαΐου, αποτελώντας τη μεγαλύτερη γιορτή των τοπικών αγορών για τις πόλεις και τις κοινότητες, στις οποίες δραστηριοποιούνται. 

 

p1


p2

Αρχεία

  1. local