Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

2/11/2016, Υποψήφιος ο Δήμος Χανίων για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης – Υπεγράφη η πρόταση από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

02.11.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:11

Στην υπογραφή πρότασης για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης για το 2019 στην Κρήτη και ειδικότερα στους Δήμους Χανίων και Ηρακλείου, προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία του Αντιδημάρχου αρμοδίου σε θέματα αθλητισμού, Γεωργίου Κουκλάκη, του Προέδρου της Παγκόσμιας Σχολικής Ομοσπονδίας, Petrynka Laurent, και του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, Σχολικού Συμβούλου Χανίων, Στέλιου Δασκαλάκη, τονίστηκε ότι η εν λόγω διοργάνωση στηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (ΕΚΑΣΚ) και τον Δήμο Ηρακλείου. Μάλιστα, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της Παγκόσμιας Σχολικής Ομοσπονδίας, με συμμετοχή 30 χωρών 60 περίπου ομάδων και 600 αθλητών.

Το χρονικό διάστημα, μάλιστα, διεξαγωγής του Πρωταθλήματος προσδιορίζεται από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο

Ο Δήμαρχος Χανίων σε δήλωση του επισημαίνει “Πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια του Δήμου Χανίων και του Δήμου Ηρακλείου, καθώς επιδιώκουμε τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης για το 2019 στην Κρήτη. Ανταγωνιστές μας στη διεκδίκηση της διοργάνωσης είναι ισχυρές χώρες στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι ανάλογο Πρωτάθλημα δεν έχει πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν στην Ελλάδα. Οι αθλητές - μαθητές, που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της πόλης μας και της Κρήτης παγκοσμίως, ενώ με διοργανώσεις, όπως αυτή, επιτυγχάνεται η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, στην πόλη μας”.

p1