Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

11/10/2016, Νεώρια, βίλα Κούνδουρου και θέατρο Βλησίδη παραχωρούνται στο Δήμο Χανίων

11.10.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 05:10

Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Χανίων για ανανέωση της παραχώρησης χρήσης του κτιριακού συγκροτήματος των Ενετικών Νεωρίων αλλά και της παραχώρησης της Βίλας Κούνδουρου και του θεάτρου Βλησίδη, μετά τις σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Σε ότι αφορά τα Νεώρια, η παραχώρηση είναι πενταετής για τα επτά Ενετικά Νεώρια της Παλιάς Πόλης και η έγκριση δόθηκε με τον όρο να κατατεθεί από πλευράς Δήμου ολοκληρωμένη πρόταση αποκατάστασης ανάδειξης και επανάχρησης των Νεωρίων η οποία θα περιλαμβάνει αρχιτεκτονική και στατική μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων. Η μελέτη χρήσεων θα πρέπει να στοχεύει στη διατήρηση του ενιαίου χαρακτήρα του χώρου και την υποστήριξη του μνημειακού – μουσειακού χαρακτήρα, με την επισήμανση της αρχικής λειτουργίας του χώρου και της σχέσης του με τη θάλασσα.

Αναφορικά με τη βίλα Κούνδουρου και το θέατρο Βλησίδη, πρόκειται για 20ετή παραχώρηση χρήσης χωρίς αντάλλαγμα, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε τα εξής: «Πιστοί στον προγραμματισμό μας προχωράμε μπροστά, σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και επιτυγχάνουμε όταν κάποιοι άλλοι, απλοί παρατηρητές των εξελίξεων προτιμούν το μηδενισμό και την ανέξοδη κριτική! Η ανανέωση της παραχώρησης της χρήσης των Νεωρίων αλλά και η παραχώρηση της βίλας Κούνδουρου και του θεάτρου Βλησίδη, έρχονται να επιβεβαιώσουν ακριβώς αυτό. Εμείς θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για την τήρηση των όρων και προτεραιότητά μας είναι να αποφασίσουμε μέσα από διάλογο με την τοπική
κοινωνία για τη χρήση των Νεωρίων. Σύντομα θα παρουσιάσουμε στην τοπική κοινωνία τα σχέδιά μας για την τήρηση των όρων των παραχωρήσεων και την ανάδειξη αυτών των σημαντικών μνημείων για την πόλη μας
».