Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

19/12/2016, Στα Χανιά & το Ηράκλειο το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2019

19.12.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 12:12

 

Στα Χανιά και το Ηράκλειο ανατέθηκε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του σχολικού αθλητισμού, το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ για το 2019, όπως γνωστοποιήθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού κατά τη συνεδρίασή της στη Βομβάη της Ινδίας, στις 13 Δεκεμβρίου 2016.

 

Η υποψηφιότητα της Κρήτης προτιμήθηκε από το Βελιγράδι και τη Βομβάη, που ήταν επίσης υποψήφιες για την ίδια διοργάνωση, λόγω της υψηλής εμπειρίας της Κρήτης σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στο Μπάσκετ, του άρτιου φακέλου υποψηφιότητας, της ισχυρής παρουσίας της Ελλάδας στη Διοίκηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού και της στοχευμένης διαδικασίας προώθησης στα μέλη της Ε.Ε., καθώς επίσης και της εξαιρετικής παρουσίασης, που έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης.

 

Την υποψηφιότητα των Δήμων Ηρακλείου και Χανίων στήριξαν, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γ. Τερζάκης, η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, Μπάμπης Μαρκάκης, και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού, Στέλιος Δασκαλάκης.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ικανοποιημένος από την επιτυχή έκβαση της πρότασης των Δήμων Χανίων-Ηρακλείου, επισημαίνει σε δήλωση του ότι η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, προβάλλοντας τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη στις 30 χώρες, που θα συμμετέχουν.