Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

8/8/2016, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με το Δ.Σ. του Συλλόγου μονίμων κατοίκων Παλιάς Πόλης

08.08.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:08

Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Παλιάς Πόλη των Χανίων, παρουσίασαν τη Δευτέρα 8/8/2016, ο Πρόεδρος, Μάρκος Καραβιτάκης, και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μονίμων κατοίκων Παλιάς Πόλης, κατά τη διάρκεια συνάντησης, που είχαν με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών & Προέδρου του Δ.Λ.Τ.Χ., Μιχάλη Βλαχάκη, και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γεωργίου Ξανθουδάκη, ο κ. Καραβιτάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα, που προκαλούν αταξία στην Παλιά Πόλη και τα οποία εντείνονται κατά τους θερινούς μήνες, όπως η ηχορύπανση, η μη συμμόρφωση με τους όρους αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η αστυνόμευση των θέσεων στάθμευσης των κατοίκων, κ.α. 

Τους κεντρικούς άξονες, στους οποίους κινούνται οι ενέργειες της δημοτικής αρχής των Χανίων για την αντιμετώπιση των φαινομένων, που αμαυρώνουν την Παλιά Πόλη και το Ενετικό Λιμάνι, παρουσίασε από την πλευρά του ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι σε φάση διαβούλευσης βρίσκεται ο νέος κανονισμός για την Παλιά Πόλη, στον οποίο προβλέπονται συνδυασμένες ενέργειες για τη βελτίωση της κατάστασης, που επικρατεί στα συγκεκριμένα σημεία.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια από τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών για τη διευθέτηση του δημόσιου χώρου και την οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, προβαίνοντας καθημερινά σε ελέγχους και επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα. Ο κ. Βάμβουκας πρόσθεσε ότι τόσο η ΕΛ.ΑΣ. όσο και το Λιμενικό θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες και τους ελέγχους τους, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.

p1

p2

p3