Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

17/6/2016, Έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας πέντε υπέργειων ορόφων δημοτικού πάρκινγκ Περίδου. Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Ως δημοτική αρχή πετύχαμε έναν άθλο”

17.06.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 01:06

Παραδίδουμε στους Χανιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας σήμερα την καθ’ ύψος επέκταση των πέντε ορόφων του δημοτικού χώρου στάθμευσης της οδού Περίδου, που μας αποδίδει 180 επιπλέον θέσεις. Το έργο ολοκληρώθηκε παρά τις τεράστιες δυσκολίες, που αντιμετωπίσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς σε 20 μήνες από τη στιγμή, που αναλάβαμε, και σε ένα χρόνο από τη στιγμή, που υπογράψαμε τις συμβάσεις, ξεκίνησε να κατασκευάζεται”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε την Παρασκευή 17/6/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου “Προσθήκη πέντε υπέργειων ορόφων στο δημόσιο σταθμό αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Περίδου – Υψηλαντών – Καραϊσκάκη & ανάδειξη αρχαιολογικών ευρημάτων”.

Ο κ. Βάμβουκας πρόσθεσε ότι το εν λόγω έργο είχε ελάχιστες πιθανότητες να υλοποιηθεί, λόγω επιχειρηματικών συμφερόντων καθώς και πολιτικών παρεμβάσεων, που προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να το εμποδίσουν και τόνισε “καταφέραμε και ξεπεράσαμε τεράστια εμπόδια. Φτάσαμε μέχρι το ΣτΕ, πρόστιμα από την πολεοδομία, ύψους 1.7 εκ. ευρώ, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε και να αναστρέψουμε. Ως δημοτική αρχή πετύχαμε έναν άθλο γι΄αυτό και η ικανοποίηση μου είναι μεγάλη”.

Ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Κύδων Α.Ε., Γεώργιο Πουλιδάκη, τον Διευθυντή, Γεώργιο Μπουντρογιάννη, για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του έργου, καθώς και την κοινοπραξία, που το υλοποίησε.


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της “Κύδων Α.Ε.”, Αντιδήμαρχος Χανίων,
Γεώργιος Πουλιδάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει από τον
Φεβρουάριο του 2012, οπότε και ζητήθηκε έγκριση για ένταξη του προγράμματος στον χρηματοδοτικό μηχανισμό “Jessica”.
«Στον δρόμο για την επίτευξη του σκοπού συναντήσαμε πάρα πολλά εμπόδια. Μετά τις πικρές γεύσεις και τις δυσάρεστες μνήμες ήλθαν οι ευχάριστες στιγμές με κορύφωση αυτή την ημέρα. Ήταν καταλυτικής σημασίας η συμβολή του Δήμαρχου, Αναστασίου Βάμβουκα, την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλιδάκης.


Σημειώνεται ότι στις ήδη υπάρχουσες 130 θέσεις, με την έναρξη της λειτουργίας των πέντε νέων ορόφων,
συνολικού εμβαδού 7.500 τετραγωνικών μέτρων, προστίθενται άλλες 180, μεταξύ των οποίων και έξι μόνιμες θέσεις στάθμευσης για ΑμΕΑ, ενώ στους υπόγειους χώρους του πάρκινγκ θα σταθμεύουν στο εξής τα υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου Χανίων. Το πάρκινγκ είναι ενεργειακά αυτόνομο, με φωτοβολταϊκά συστήματα στην οροφή του, καθώς επίσης αυτό λειτουργεί με αυτοματοποιημένα συστήματα ελληνικής κατασκευής. Μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα στους προβόλους του θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά εκτός από αυτά της οροφής, ενώ ο παρακείμενος χώρος, έκτασης ενός στρέμματος, θα φυτευτεί, αποτελώντας “πνεύμονα πρασίνου” για την περιοχή.

p1

p2

p3

p4

p6

p6