Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

25/7/2016, Εγκαινιάστηκαν οι πέντε νέοι υπέργειοι όροφοι του δημοτικού πάρκινγκ στην οδό Περίδου – Τ. Βάμβουκας: “Ενεργούμε με μεθοδικότητα, οργάνωση & αποφασιστικότητα επ’ ωφελεία των δημοτών μας”

25.07.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

Παραδίδουμε σήμερα με πολλή χαρά αλλά και ικανοποίηση επίσημα στους συμπολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας, την καθ’ ύψος επέκταση των πέντε ορόφων του δημοτικού μας χώρου στάθμευσης, εδώ στην οδό Περίδου. Πρόκειται για το έργο “Προσθήκη πέντε υπέργειων ορόφων στο δημόσιο σταθμό αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Περίδου – Υψηλαντών – Καραϊσκάκη & ανάδειξη αρχαιολογικών ευρημάτων”, μία προσπάθεια, για την οποία είχαν γίνει ενέργειες από τον κ. Βιρβιδάκη και ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή τον Φεβρουάριο του 2012, οπότε και ζητήθηκε έγκριση για ένταξη του προγράμματος στον χρηματοδοτικό μηχανισμό “Jessica”.

Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε τη Δευτέρα 25/7/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την τελετή εγκαινίων του δημοτικού πάρκινγκ της οδού Περίδου, παρατηρώντας ότι το συγκεκριμένο έργο “ολοκληρώθηκε παρά τις τεράστιες δυσκολίες, στον χρόνο ρεκόρ των 20 μηνών από την ανάληψη της θητείας μας και σε ένα χρόνο από τότε, που υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την κατασκευή του”.

Το εν λόγω έργο είχε ελάχιστες πιθανότητες να υλοποιηθεί όταν εκλεγήκαμε ως νέα δημοτική αρχή. Εμείς όμως με αποτελεσματικότητα και επιμονή καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Δεν αφήσαμε να αποκτήσει το κέντρο της πόλη μας έναν ακόμη τσιμεντένιο σκελετό, να απωλέσει ο Δήμος πολλά εκατομμύρια ευρώ και να χαθούν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης μας. Αντιμετωπίσαμε με αποφασιστικότητα τα εμπόδια, που συναντήσαμε, δικαστικές διαμάχες, πρόστιμα, δυσκολίες χρηματοδότησης και δεκάδες άλλα ζητήματα. Φτάσαμε μέχρι το ΣτΕ, καταφέραμε να αναστρέψουμε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, να εξουδετερώσουμε τον πόλεμο, που γινόταν από επιχειρηματικά συμφέροντα, πετυχαίνοντας ως δημοτική αρχή κυριολεκτικά έναν άθλο, γι΄αυτό και η ικανοποίηση μου σήμερα είναι μεγάλη”, τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής με την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης της προσβασιμότητας των πεζοδρομίων στις οδούς Περίδου, Υψηλαντών, αλλά και στην οδό Αποκορώνου, καθώς και την αντικατάσταση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα της Περίδου, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της πλημύρας, που εμφανιζόταν κατά τη χειμερινή περίοδο. “Ως δημοτική αρχή, λοιπόν, προωθούμε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε σημεία της πόλης μας, αντιμετωπίζοντάς τα ως ενότητα, διορθώνοντας άσχημες καταστάσεις, συνθήκες και εικόνες, που για δεκαετίες είχαν συνδεθεί με την πόλη μας. Ενεργούμε με μεθοδικότητα, οργάνωση και αποφασιστικότητα, παρά τις αντιξοότητες, υλοποιώντας τον συνολικό προγραμματισμό μας για την πόλη μας και πάντοτε επ’ ωφελεία των δημοτών μας”, κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων.

Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την πολύτιμη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του έργου τον Πρόεδρο της «ΚΥΔΩΝ Α.Ε.», Αντιδήμαρχο Χανίων, Γεώργιο Πουλιδάκη, τον Διευθυντή της επιχείρησης, Γεώργιο Μπουντρογιάννη, το αρχιτεκτονικό γραφείο, που σχεδίασε το έργο, την κοινοπραξία που το υλοποίησε, “καθώς και όλους όσους με τις ενέργειες τους βοήθησαν ουσιαστικά στην ευόδωση της προσπάθειάς μας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Είναι μεγάλη η τιμή, είναι προσωπική ευτυχία να σας παρουσιάζουμε αυτό το σημαντικό έργο στο κέντρο της πόλης μας, η ιδέα για τη δημιουργία του οποίου ξεκίνησε το μακρινό 1989 από τον κ. Γεώργιο Κατσανεβάκη”, τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της “ΚΥΔΩΝ Α.Ε.”, Αντιδήμαρχος Χανίων, Γεώργιος Πουλιδάκης.

Ο κ. Πουλιδάκης αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα, που έλαβαν χώρα έως την 31η Μαΐου του 2016 οπότε και χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας του πάρκινγκ, τόνισε “είναι ηθική υποχρέωση, είναι καθήκον να αποδίδεις στον καθένα ό,τι του ανήκει, οφείλω ένα ξεχωριστό μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Χανίων, Αναστάσιο Βάμβουκα, που χωρίς τη συμβολή του το έργο θα ήταν αδύνατον να ολοκληρωθεί”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε τιμητικός έπαινος από τον Δήμαρχο Χανίων στους καλλιτέχνες γκράφιτι, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής, διακόσμησαν τους τοίχους του πάρκινγκ με τις εξαιρετικές δημιουργίες τους.

Σημειώνεται ότι στις ήδη υπάρχουσες 130 θέσεις του πάρκινγκ, με τη λειτουργία των πέντε νέων ορόφων, συνολικού εμβαδού 7.500 τ.μ., προστίθενται άλλες 180. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται έξι μόνιμες θέσεις στάθμευσης για ΑμΕΑ, ενώ στους υπόγειους χώρους του πάρκινγκ σταθμεύουν πλέον τα υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου Χανίων.

Στην οροφή του δημοτικού παρκινγκ έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά συστήματα, καθιστώντας το ενεργειακά αυτόνομο. Μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα στους προβόλους του πάρκινγκ θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά panels, πέραν αυτών της οροφής. Εντός των προσεχών μηνών ο παρακείμενος χώρος, έκτασης ενός στρέμματος, θα φυτευτεί, αποτελώντας “πνεύμονα πρασίνου” για την περιοχή. Το πάρκινγκ λειτουργεί στους υπέργειους και υπόγειους χώρους με σύγχρονα αυτοματοποιημένα συστήματα ελληνικής κατασκευής, τα οποία εξασφαλίζουν αξιοπιστία και χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Επισημαίνεται ότι στην εκδήλωση των εγκαινίων το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, οι διατελέσαντες Δήμαρχοι Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, και Μανώλης Σκουλάκης, Δήμαρχοι του Ν. Χανίων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του τόπου.

Τους παρευρισκομένους διασκέδασε με τις μελωδίες του το συγκρότημα χάλκινων οργάνων από τη Γαλλία Les Fines Polettes”.

Ακολουθεί οπτικοακουστικό υλικό από την εκδήλωση

 

 

 

 

 

p1

p2

p3

π3

p3

p4

p5

p6

p6