Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

11/11/2016, Ανακοίνωση Δήμου Χανίων αναφορικά με το έργο "Μελέτη και Κατασκευή ποδηλατοδρομίου"

11.11.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 05:11

 

Αναφορικά με  τη γραπτή δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μανώλη Σκουλάκη, σχετικά με το έργο "Μελέτη και Κατασκευή ποδηλατοδρομίου" από τον Δήμο Χανίων διευκρινίζονται τα εξής:

Η επισήμανση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μη παράδοση φακέλου του έργου "Μελέτη και Κατασκευή ποδηλατοδρομίου" αναφέρεται σε δύο φακέλους, στους οποίους περιέχονται όλα τα τεχνικά έγγραφα, που ουδέποτε παραδόθηκαν (στατικές μελέτες, τοπογραφικά, τεχνικές εκθέσεις). Οι φάκελοι αυτοί ανακτήθηκαν με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής από την Τεχνική Υπηρεσία της Γ.Γ.Α., διότι τα παραπάνω έγγραφα αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση οποιασδήποτε επόμενης φάσης του έργου.

Διευκρινίζεται επίσης ότι σχετικά με την από 15-4-2014 μηνυτήρια αναφορά, που αφορούσε τις κακοτεχνίες του έργου, στην οποία αναφέρεται ο κ. Σκουλάκης και τα σχετικά με αυτήν έγγραφα γνώριζε πολύ καλά  ο κ. Βάμβουκας, γιατί ο ίδιος κλήθηκε από την Πταισματοδίκη Χανίων στις 8-12-2015  για να καταθέσει.


Τονίζεται επίσης στο σημείο αυτό ότι από τις πρώτες ημέρες της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, ο τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού ασχολήθηκε με πολύ κόπο με την ανασύσταση του φακέλου, συνέλεξε τις απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες για το έργο από το αρμόδιο Υπουργείο και έγιναν οι πρώτες ενέργειες για την προώθηση αυτού του ωφέλιμου αλλά κατά τα άλλα δύσκολου και με πολλές επιπλοκές έργου.

Σήμερα σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνεννοήσεις με τη Γ.Γ. Αθλητισμού για την εξεύρεση πόρων, προκειμένου να μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης ένα έργο εγκαταλελειμμένο, το οποίο έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και θα συμβάλλει όχι μόνο στην ανάπτυξη του αθλητισμού και του τουρισμού σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο, καθώς αποτελεί το μόνο ανοιχτό ποδηλατοδρόμιο στα Βαλκάνια.