Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

10/5/2016, Παρουσίαση ΓΠΣ Δ.Ε. Κεραμειών και επίσκεψη Δημάρχου Χανίων στην Υπηρεσία Δόμησης

10.05.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:05

Παρουσία του πρώην αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Γιώργου Φραγγεδάκη του νυν κ. Γιάννη Μαράκη αλλά και πλήθους κόσμου συμβούλων και τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/05/2016 στο Δημοτικό Σχολείο στους Κάμπους Κεραμειών η παρουσίαση - στο πλαίσιο εκπόνησης του Α΄ Σταδίου για την 1η συμπληρωματική σύμβαση της μελέτης:«Αναθεώρηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Χανίων και των Περιαστικών Δήμων Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου και Σούδας» - του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της  Δ.Ε. Κεραμειών.

Η παρουσίαση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της αντίστοιχης παρουσίασης των στοιχείων του Α΄ Σταδίου της ανωτέρω μελέτης για τις Δ.Ε. Χανίων, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσσου και Σούδας τον περασμένο Νοέμβριο, στα γραφεία της Δ/νσης ΥΔΟΜ Δήμου Χανίων στη Σούδα, κατά την οποία υπογράφηκε και η σχετική συμπληρωματική σύμβαση για την ένταξη της Δ.Ε. Κεραμειών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των στοιχείων της ανάλυσης της υπάρχουσας κατάστασης στα όρια του τέως Καποδιστριακού Ο.Τ.Α. και νυν Δ.Ε. Κεραμειών, των προβλημάτων που διαγνώστηκαν, των προοπτικών χωρικής ανάπτυξης και των τάσεων, προκειμένου να διατυπωθούν οι εναλλακτικές προτάσεις ρύθμισης της περιοχής σε σχέση με τις υπόλοιπες Ενότητες του Δήμου Χανίων.  

Νωρίτερα στα γραφεία της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ο οποίος εξήρε την προσπάθεια που έχει γίνει στην υπηρεσία:

«Στην υπηρεσία δόμησης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έγινε πολύ σημαντική δουλειά. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει όραμα ότι υπάρχουν στόχοι και εργαζόμαστε σκληρά. Μπορεί κάποια πράγματα να μην φαίνονται άμεσα στον πολίτη, στον Δημότη, στο μηχανικό, όμως είναι πράγματα βάσης τα οποία έχουν εξαιρετική αναπτυξιακή σημασία για το Δήμο μας ευρύτερα. Το έργο θα συνεχιστεί».

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Χανίων για την παρουσίαση του ΓΠΣ της Δ.Ε Κεραμειών είπε:

«Αυτό το οποίο τέθηκε σε πρώτη προτεραιότητα από την πρώτη κιόλας μέρα που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή, ήταν να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια».

Το ΓΠΣ του Δήμου Χανίων είναι ολοκληρωμένο, περιλαμβάνει όλες τις περιοχές και βέβαια είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που εντάξαμε και τα Κεραμειά.

Το συγκεκριμένο σχέδιο βαίνει προς ολοκλήρωση και επιτέλους μετά από πολλές δεκαετίες καθυστερήσεων θα αποκτήσει ο Δήμος μας ένα εργαλείο ανάπτυξης που βοηθάει τους πολίτες να ξέρουν ποια είναι η περιουσία τους και πως μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν».

Για τη διαδικασία μεταφοράς και ψηφιοποίησης του αρχείου της Πολεοδομίας ο κ. Βάμβουκας υπήρξε σαφής:

«Ένα ακόμη εξαιρετικό που έγινε επί των ημερών μας είναι η μεταφορά του αρχείου και η συγκέντρωσή του εδώ στο κτίριο της πολεοδομίας. Όλοι γνωρίζουμε την προβληματική παραμονή αυτού του αρχείου στα κτίρια της παλιάς Νομαρχίας. Σάπιζε στην κυριολεξία το αρχείο, ήταν αδύνατο να βρεις αυτό που έψαχνες. Έχει γίνει από τον απερχόμενο αντιδήμαρχο και από την υπηρεσία πολύ καλή δουλειά και αυτή η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί, ούτως ώστε όλο το αρχείο να συγκεντρωθεί στην περιοχή της Σούδας.

Η Υπηρεσία επί των ημερών μας έγινε περισσότερο εξωστρεφής. Λύσαμε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι οικισμοί και προχωράμε πιστοί στο σχεδιασμό μας. Αναδιοργανώθηκε συνολικά όλη η υπηρεσία με τρόπο σύγχρονο και επιστημονικό παρά το λιγοστό προσωπικό που και αυτή η υπηρεσία διαθέτει. Μπορεί να κάνουμε πολλές φορές ένα αθόρυβο έργο όμως θα πρέπει να ξέρουν οι Δημότες μας ότι είναι ένα έργο βάσης που σε όλους τους τομείς θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στο Δήμο θα βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών μας αλλά και την οικονομική ζωή του τόπου μας».

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7