Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

21/10/2016, Απάντηση αντιδημάρχου Χανίων Γ. Μαράκη στην ανακοίνωση του συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών ν. Χανίων

21.10.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 05:10

 

«Μελέτησα με μεγάλη προσοχή την ανακοίνωση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών νομού Χανίων. Κάποιες από τις επισημάνσεις είναι κοντά στην πραγματικότητα κάποιες όμως δεν είναι.

Πράγματι η νομοθεσία είναι δαιδαλώδης και δημιουργεί ασάφειες και παρερμηνείες.

Πράγματι η Υπηρεσία Δόμησης είναι υποστελεχωμένη. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι από 01/05/2016 που έχω την αρμοδιότητα της Πολεοδομίας έχουν αποχωρήσει για διάφορους λόγους πέντε υπάλληλοι χωρίς να αντικατασταθούν.

Πράγματι αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί προβλήματα που σαν αποτέλεσμα έχουν την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων.

 

Όμως η Δημοτική Αρχή δεν έχει συμβιβαστεί σε καμία περίπτωση με αυτή την κατάσταση και έχει κάνει συγκεκριμένες ενέργειες:

 

  1. Δόθηκε εντολή στο Τοπογραφικό τμήμα εγγράφως από 11/10/2016 να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις αρτιότητας ακινήτων και εγκρίσεων δόμησης από όλους τους υπαλλήλους του τμήματος. Τα αποτελέσματα αυτής της ενέργειες είναι ήδη ορατά.

 

  1. Διαρκείς προσπάθειες του Δημάρχου Χανίων συνέτειναν στο να λυθεί μια εκκρεμότητα ετών για όλους τους Δήμους της χώρας και για τον δικό μας και έτσι θα γίνουν νέες προσλήψεις μηχανικών και στο Δήμο μας (ΦΕΚ 583/23-08-2011). Υπάρχει συνεχής προσπάθεια και διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμων μηχανικών για τις Υπηρεσίες του Δήμου και την ΥΔΟΜ συγκεκριμένα.

 

  1. Θα πρέπει να να γνωρίζεται ότι για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της ΥΔΟΜ έχουν γίνει ήδη δύο συσκέψεις με στελέχη της ΥΔΟΜ και μέλη του Τ.Ε.Ε.. Υπάρχουν δε τακτικές συναντήσεις με το Πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών για το ίδιο θέμα.

 

  1. Σας θυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά προς την ΥΔΟΜ για συγκεκριμένα έγγραφα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του συναλλασσόμενων.

 

Στόχος ήταν και είναι η ΥΔΟΜ να είναι μια υπηρεσία στην υπηρεσία του Μηχανικού και του πολίτη. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θέλουμε τους πολιτικούς μηχανικούς, συνεργάτες».