Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

6/6/2016, Με επιτυχία ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος από τον Δήμο Χανίων

06.06.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:06

Με θέμα «Η άγρια πανίδα μέσα από το παράθυρο» ο Δήμος Χανίων έδωσε φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα -στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος- στην άγρια πανίδα και στα παιδιά, με στόχο τη μείωση της ρύπανσης από στερεά απόβλητα, την ανακύκλωση και τη γνωριμία με φυσικά παραμελημένα οικοσυστήματα.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, δίνοντας το παρόν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος». Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας, Γεώργιος Φραγγεδάκης, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα “Η άγρια πανίδα μέσα από το παράθυρο” από τον Δασολόγο μελετητή, Γιάννη Αρνέλλο, καθώς και οι βραβεύσεις των διακριθέντων στον διαγωνισμό για το πιο “πράσινο μπαλκόνι” και τον “καλύτερο κήπο” και των σχολείων και των εθελοντών για τη συμμετοχή τους σε δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς και γενικότερα περιβαλλοντικές δραστηριότητες του Δήμου Χανίων.

Παράλληλα, ο Δ/ντής του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ), Κων/νος Πατεράκης, αναφέρθηκε στη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Νωρίτερα, το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων προέβη στην απελευθέρωση Γερακίνων στην είσοδο του χωριού Μαλάξα, ενώ το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) πραγματοποίησε στον Δημοτικό Κήπο ενημέρωση για τις προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ).

Σημειώνεται ότι στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Χανίων θα λειτουργεί έως το τέλος Ιουνίου έκθεση φωτογραφίας από περιοχές NATURA 2000 της Κρήτης.

p1

p2

p3

p4

p5

p4

p4