Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

13/4/2016, Έκθεση φωτογραφίας για το προσφυγικό: Στο Δημαρχείο Χανίων

13.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

Έκθεση φωτογραφίας, με θέμα το προσφυγικό ζήτημα, που βιώνει κάθε γωνιά της χώρας μας, διοργανώνεται από τo Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Χανίων.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κ.Ε.Θ.Ι. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και σε αυτή έχουν κληθεί να συμμετάσχουν με τα έργα τους, μέσω της Ένωσής τους, οι φωτορεπόρτερς, που ασχολήθηκαν με το προσφυγικό ζήτημα.

Στόχος της έκθεσης είναι αφενός η δράση αυτή να ενισχύσει τα αισθήματα αλληλεγγύης, που απλόχερα επέδειξαν οι άνθρωποι στην Ελλάδα και αφετέρου να αναδειχτεί ο ρόλος της γυναίκας - πρόσφυγα. Μιας γυναίκας, που ανακτά κάθε ικμάδα από τις δυνάμεις της για να μετακινηθεί μέσα σε χίλιους κινδύνους, να προστατεύσει τα παιδιά και την οικογένειά της σε μέρη μακριά από τις βόμβες, ασφαλή και ελπιδοφόρα για ένα νέο ξεκίνημα. Μιας γυναίκας, που μέσα σε όλα αυτά συνεχίζει να είναι γυναίκα, να χαμογελά, να παίρνει και να δίνει ελπίδα.

Στην έκθεση, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και επισκεψιμότητα τον Μάρτιο στο Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ, συμμετέχουν οι δημιουργοί: Μάριος Λώλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερς με φωτογραφίες από κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, Μάρω Κουρή, που συνόδευσε μια ομάδα προσφύγων σε όλη τη διαδρομή από τη Συρία μέχρι το Βερολίνο, Νίκος Αγγελάκης, Χανιώτης φωτορεπόρτερ, που ακολούθησε τους πρόσφυγες από την Ειδομένη μέχρι τη Βουδαπέστη, Πέτρος Τσακμάκης και Δημήτρης Φωτίου με στιγμιότυπα από τη Λέσβο, Λουίζα Γκουλιαμάκη με έργα από πολλά νησιά και Βασίλης Τσαρτσάνης από την Ειδομένη.

Η έκθεση θα λειτουργεί στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Χανίων από το Σάββατο 16 έως και την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 11.00.

p1