Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

14/4/2016, Ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Αγία Μαρίνα

14.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

Μετά και την τελική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Η σχετική μελέτη η οποία εκπονήθηκε από το Τμήμα Κυκλοφοριακών Θεμάτων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην περιοχή.

Οι παρεμβάσεις που εγκρίθηκαν και προβλέπεται να υλοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

- Η οδός Καποδιστρίου να οριστεί ως οδός προτεραιότητας έναντι όλων των καθέτων της.

- Η οδός Θεοτοκοπούλου να μονοδρομηθεί από τη συμβολή της με την οδό Πέντε Πηγαδίων έως την οδό Οδ. Ελύτη με κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο.

- Η οδός Οδ. Ελύτη να μονοδρομηθεί από τη συμβολή με την οδό Θεοτοκοπούλου έως την οδό Ι. Καποδίστρια και με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά.

- Η οδός Τριών Ιεραρχών να μονοδρομηθεί από την συμβολή με την οδό Οδ. Ελύτη έως την οδό Αγ. Γεωργίου και με κατεύθυνση από Νότο προς Βορρά.

- Η οδός Αγ. Γεωργίου να μονοδρομηθεί από τη συμβολή με την οδό Τριών Ιεραρχών έως την οδό Οδ. Ελύτη και με κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο.

- Η οδός Συκιδακίων να μονοδρομηθεί από τη συμβολή με την οδό Οδ. Ελύτη έως την οδό Ι. Καποδίστρια και με κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο.

- Η οδός Αμπέλας να μονοδρομηθεί από τη συμβολή με την οδό Οδ. Ελύτη έως την πρώτη συμβολή με την Ι. Καποδίστρια και με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά.

- Η οδός Αδαμ. Κοραή παραμένει μονόδρομος με κατεύθυνση από Νότο προς Βορρά.

Επίσης, απαγορεύεται η στάση-στάθμευση στις παρακάτω οδούς, ως εξής:

- και στις δύο πλευρές της οδού Θεοτοκοπούλου έως την οδό Πέντε Πηγαδίων και στη συνέχεια στη δυτική πλευρά.

- στην νότια πλευρά της οδού Αμπέλας - στην βόρεια πλευρά της οδού Οδ. Ελύτη

-και στις δύο πλευρές της οδού Κάμπου από την οδό Ι. Καποδίστρια έως την οδό Ρωμιοσύνης και στη συνέχεια στη βόρεια πλευρά έως 50 μέτρα περίπου πριν την ΠΕΟ, όπου απαγορεύεται η στάση-στάθμευση και στις δύο πλευρές λόγω ιδιαίτερης στενότητας.

-και στις δύο πλευρές της οδού Ρωμιοσύνης

-στην βόρεια πλευρά της οδού Πέντε Πηγαδίων

- και στις δύο πλευρές της οδού Γεροσπήλιου από την Πλατεία Αμαδόλακου έως την οδό Καμαράκι

-και στις δύο πλευρές της (ανώνυμης) οδού από τη συμβολή των οδών Αμπέλας και Οδ. Ελύτη και προς Νότο έως την Πλατεία Αμαδόλακου.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακού του Δήμου Χανίων κ. Μανώλης Κεμεσίδης τόνισε: «Ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων και φορέων της Αγ. Μαρίνας παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης μετά την έγκριση των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Εμείς προσπαθήσαμε να επιταχύνουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ολοκληρωθούν γρήγορα οι εγκρίσεις ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τη Μελέτη. Αυτό έγινε και τώρα ξεκινάμε την εφαρμογή τους σε μία περιοχή που ειδικά το καλοκαίρι λόγω τουρισμού επιβαρύνεται πολύ η κυκλοφορία».