Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

2/11/2016, Κατασκευή σχολείων στον Δήμο Χανίων, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. – Συμφωνία Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Γ. Σταθάκη

02.11.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 18:35

Προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες για την κατασκευή με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) των σχολείων του Δήμου Χανίων, οι περιπτώσεις των οποίων αναφορικά με το στεγαστικό ζήτημα κρίνονται περισσότερο επείγουσες, όπως συμφωνήθηκε, την Τετάρτη 2/11/2016, κατά τη συνάντηση, που είχε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του κ. Σταθάκη, ο Δήμαρχος Χανίων έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, και με τη συνδρομή της κρατικής εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων – Ο.Σ.Κ.), προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες περιπτώσεις, που περιλαμβάνονται στην πρόταση της δημοτικής αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χανίων έχει υποβάλλει πρόταση προς την κυβέρνηση για την κατασκευή 10 νέων σχολικών μονάδων με τη μέθοδο Σ.Δ.Ι.Τ. Μάλιστα, στην Αττική ήδη παραδίδονται σταδιακά 25 μονάδες με αυτή τη μέθοδο, ενώ σχετικές διαδικασίες δρομολογούνται και στη Θεσσαλονίκη.

p1