Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

19/7/2016, Συλλυπητήριες επιστολές Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, στο Δήμαρχο της Νίκαιας & τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα

19.07.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 11:07

 

Συλλυπητήριες επιστολές με αφορμή το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα, που σημειώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας, απέστειλε σήμερα, Τρίτη 19/7/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στον ομόλογό του Δήμαρχο της γαλλικής πόλης, Christian Estrosi, καθώς και στον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Επιθυμώ να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την τραγωδία, που έπληξε για μία ακόμη φορά το φίλο γαλλικό λαό με δεκάδες θύματα. Προσηλωμένοι στην ιδέα της ειρήνης και της δημοκρατίας, τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπολίτες μου αποδοκιμάζουμε τις πράξεις βίας, που υποσκάπτουν τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας φωτίσαμε για δεύτερη φορά το σύμβολο της πόλης μας, τον Φάρο του Ενετικού Λιμένα, με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία και στα σκοτεινά συμφέροντα να επιτύχουν τους στόχους τους, πλήττοντας τις ίδιες τις έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, οι οποίες γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και εκφράστηκαν και μέσα από τον γαλλικό διαφωτισμό.
Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι ανοικτές κοινωνίες, να κατανικήσουν τον φόβο και να μην επιτρέψουν στον τυφλό φανατισμό να κυριαρχήσει.

Παρακαλώ, δεχθείτε την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας για το τραγικό συμβάν”.

 

1

Αρχεία

  1. vamvoukas