Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

19/9/2016, Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων από το Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

19.09.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 12:09

Από τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι πρόκειται να ξεκινήσουν οι νέες ομάδες των Εργαστηρίων Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων κατά την περίοδο Οκτώβριος 2016 - Ιανουάριος 2017. Η γονική φροντίδα πέρα από το ένστικτο του πώς μεγαλώνεις παιδιά, απαιτεί γνώση, υποστήριξη και προετοιμασία πάνω στις ανάγκες της κάθε αναπτυξιακής φάσης του παιδιού.

 

Απώτερος στόχος των εργαστηρίων είναι η στήριξη και η ενίσχυση των γονέων, ώστε:

  • Να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια.

  • Να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους.

  • Να βοηθήσουν το παιδί στην προοδευτική ανεξαρτητοποίηση του.

  • Να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη και γενικότερα να αναπτύξουν στάσεις, ώστε να δρουν και να συναισθάνονται με τρόπο εποικοδομητικό τόσο στα ατομικά όσο και στα κοινωνικά ζητήματα.

 

Οι ομάδες θα αποτελούνται από 15-20 άτομα και θα λειτουργούν με βιωματικό τρόπο. Τα μέλη τους θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων. 

Οι ομάδες, που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι: ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας, ομάδα γονέων-παιδιών, που βρίσκονται στην εφηβεία και ομάδα μονογονεϊκών οικογενειών, ενώ η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Συνολικά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δέκα με δώδεκα δίωρες συναντήσεις, οι οποίες θα γίνονται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., που βρίσκεται στην Οδό Επισκόπου Νικηφόρου 31, στην Παλιά Πόλη.

Πληροφορίες – εγγραφές: Καθημερινά από 19 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου 2016, στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. (Κυδωνίας 29) και στο τηλέφωνο 28213-41628, ώρες: 9.00 π.μ - 2.00 μ.μ. Υπεύθυνη των ομάδων: Μαλανδράκη Κατερίνα, Ψυχολόγος. 

 

1