Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

11/04/2016, Δράσεις της 12ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ) 2016 με θέμα: «Αξίες, Λογοτεχνία κ Τέχνη, Φρένο στο Αλκοόλ»

11.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 09:04

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων, μέσω της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και Σχολείων ΔΕ, και ο Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Υγείας «Μαθαίνω για τη Ζωή, συνθέτοντας τις Ψηφίδες της Υγείας μου», συμμετέχουν στις Δράσεις της 12ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ) 2016 με θέμα: «Αξίες, Λογοτεχνία κ Τέχνη, Φρένο στο Αλκοόλ» που διοργανώνεται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ σε συνεργασία με το Σύλλογο «Η Επιστροφή».

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Χανίων την Παρασκευή 08 Απριλίου από τον Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Φραγκάκη, την Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Βαρβάρα Περράκη, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και Σχολείων ΔΕ κ. Αρετή Μαρματάκη και τον αναπληρωτή Δ/ντη Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων κ. Ανδρεαδάκη αναφέρθηκαν οι δράσεις που θα γίνουν για πρώτη φορά στα Χανιά και περιλαμβάνουν Έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας με έργα των μαθητών, τα οποία θα εκτίθενται στο Φουαγιέ του Δημαρχείου από σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου έως τις 15 Απριλίου 2016 και ώρες 10.00 έως 14.00, και Μουσικοχορευτική Εκδήλωση την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 από 10.00 έως 13.00 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Φραγκάκης τόνισε ότι «Στις εφηβικές ηλικίες το πρόβλημα του αλκοολισμού είναι εμφανές στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον. Η εξάρτηση από το Αλκοόλ οδηγεί σε βίαιο και παραβατικό φέρεσθαι και πράττειν ενώ και ένα πολύ υψηλό και ιδιαίτερα ανησυχητικό ποσοστό τροχαίων δυστυχημάτων έχει ως αιτία την άμετρη κατανάλωση αλκοόλ.»

Η Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Βαρβάρα Περράκη συμπλήρωσε ότι:«Ο Δήμος Χανίων στέκεται πάντα σύμμαχος και συμπαραστάτης σε δράσεις ευαισθητοποίησης των νέων ανθρώπων σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας και χαιρετίζει με ιδιαίτερη χαρά την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Υγείας «Μαθαίνω για τη Ζωή, συνθέτοντας τις Ψηφίδες της Υγείας μου», όπου συμμετέχει και ο Δήμος Χανίων , της Περιφέρειας Κρήτης, της 7ης ΥΠΕ, του Αλκοολογικού Ιατρείου του ΠαΓΝΗ και του Συλλόγου «Η Επιστροφή».

 

Ο αναπληρωτής Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων κ. Ανδρεαδάκης και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και Σχολείων ΔΕ κ. Αρετή Μαρματάκη κάλεσε τους Δημότες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να αφουγκραστούν το μήνυμα τους και ταυτόχρονα αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Συπληρωματικά αναφέρουμε ότι στη μουσικοχορευτική εκδήλωση συμμετέχουν:

 1. το Πολιτιστικό Κέντρο «Επιλήνιος» (παράρτημα Χανίων) με τη χορευτική ομάδα του που θα παρουσιάσει παράσταση με θέμα «Το κρασί και η αξία του στη ζωή μας».

 2. μαθητές από το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Βρυσών, με ριζίτικα και Κρητική παραδοσιακή μουσική και χορό

 3. μαθητές από το Ειδικό Γυμνάσιο με μουσικό δρώμενο

 4. μαθητές από το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, με Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς

 5. μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, με Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς

 6. μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων που θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια.

και στην έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας συμμετέχουν:

 1. το Γενικό Λύκειο Σούδας

 2. το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου

 3. το Γυμνάσιο

 4. το ΕΠΑΛ Βρυσών

 5. το Ειδικό Γυμνάσιο

 6. το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων

p3

p2

p2

p3