Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

26/7/2016, Φεστιβάλ “Μίκης Θεοδωράκης”: Στα Χανιά από τις 29 έως και τις 31/7/2016

26.07.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:07

Τριήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων, αφιερωμένο στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος στις 29 Ιουλίου συμπληρώνει τα 91 του χρόνια, διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ., από τις 29 έως και τις 31 Ιουλίου.

Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις απηύθυνε τη Δευτέρα 18/7/2016, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, ο Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, τονίζοντας ότι πρόκειται για δέσμη εκδηλώσεων αφιερωμένη στον παγκόσμιο Έλληνα, Κρητικό και Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. “Καλώ όλους τους πολίτες να δώσουν το παρόν σε αυτό το τριήμερο φεστιβάλ, προκειμένου να γιορτάσουμε τα γενέθλια του δικού μας Μίκη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Για εμάς οι εκδηλώσεις για τον Μίκη Θεοδωράκη είναι γεγονός και σταθερή αναφορά στις καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις, γιατί με αυτό τον τρόπο δεν επιστρέφουμε απλά στις ρίζες αλλά αναπτύσσουμε και διαδίδουμε τις μεγάλες αξίες του πολιτισμού μας”, τόνισε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων “Μίκη Θεοδωράκη”, Γεώργιος Αγοραστάκης, οι φετινές εκδηλώσεις δίνουν έμφαση στην καλλιτεχνική σχέση του Μίκη με τον αδερφό του Γιάννη, δίνοντας την ευκαιρία στο χανιώτικο κοινό να γνωρίσει καλύτερα το έργο τους.
Μάλιστα, ο κ. Αγοραστάκης τόνισε ότι στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να στείλει το δικό του μήνυμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα “Στέλνουμε το μήνυμά μας στον Μ. Θεοδωράκη”, με προσωπικές εμπειρίες, αναμνήσεις, γεγονότα ή ακόμα και μηνύματα αγάπης προς τον μουσικοσυνθέτη. Μηνύματα επίσης μπορούν να σταλούν και μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση info@mikis-crete.gr .

«Στόχος μας είναι όλα αυτά τα μηνύματα να τα συγκεντρώσουμε σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, που θα επιδοθεί στον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά και θα συμπεριληφθεί στο υλικό, που πλαισιώνει τη λειτουργία του Μουσείου Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη», τόνισε ο κ. Αγοραστάκης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Ιουλίου, στις 20.30, στην πατρική οικία του Μ. Θεοδωράκη στον Γαλατά, όπου η μπάντα της 5ης Μεραρχίας θα αποδώσει γνωστά έργα του μουσικοσυνθέτη. Η βραδιά θα πλαισιωθεί από βίντεο, ενώ θα γίνει και ενημέρωση για την πορεία των προσπαθειών για τη δημιουργία του Μουσείου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί στις 30 Ιουλίου, στις 21.00, στην Ανατολική Τάφρο με ένα μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια, που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης σε στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Ερωφίλη, Κώστας Θωμαϊδης και Ελισάβετ Βερούλη σε ενορχηστρώσεις του Γιώργου Σαλτάρη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 31 Ιουλίου, στις 21.00, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου όπου ο Στέφανος Κορκολής μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρώτη το Μαουτχάουζεν σε μεταγραφή για πιάνο. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του «Ορίζοντα».

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

 

Πρόσκληση

 

p1

p2