Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

2/6/2016, Αναγόρευση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μ. Θεοδωράκη, σε επίτιμο δημότη Χανίων: Στις 4/6/2016 στο Κ.Α.Μ.

02.06.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 01:06

Τον παγκοσμίου φήμης Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, θα τιμήσουν από κοινού για την προσφορά του στον πολιτισμό ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), στις 18.30.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμος Χανίων θα ανακηρύξει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη σε Επίτιμο Δημότη Χανίων και θα ονοματοδοτήσει, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 1023 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Παλιό Τελωνείο Χανίων σε Σύγχρονο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων “Μίκης Θεοδωράκης”.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε την Πέμπτη 2/6/2016, στο Δημαρχείο Χανίων από τον Δήμαρχο, Τάσο Βάμβουκα, τα Χανιά θα έχουν τη μεγάλη τιμή να υποδεχτούν τον Μίκη Θεοδωράκη, αποδίδοντας του τις τιμές, που αρμόζουν στην προσωπικότητα και το έργο του. “Η πόλη των Χανίων αναλαμβάνει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να προβάλλει το έργο του μουσικοσυνθέτη μας στο διηνεκές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, γνωστοποιώντας ότι έχει ολοκληρωθεί και το έργο της ανακατασκευής και μετατροπής της πατρικής οικίας του μουσικοσυνθέτη στον Γαλατά σε Μουσείο “Μίκης & Γιάννης Θεοδωράκης”.

Προετοιμάζουμε μια πολύ σεμνή εκδήλωση στο Κ.Α.Μ., ενώ παράλληλα ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας, γιατί ο χώρος είναι περιορισμένων θέσεων και η υγεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας είναι ιδιαίτερα εύθραυστη”, ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης, τόνισε από την πλευρά του ότι η Σύγκλητος του Ιδρύματος αποφάσισε να αποδώσει στον Μίκη Θεοδωράκη τη μέγιστη τιμή, παραδίδοντας του το χρυσό μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης για το παγκόσμιας εμβέλειας έργο του και την εθνικά ενωτική στάση του σε όλη την πρόσφατη ιστορία

Ο κ. Διγαλάκης πρόσθεσε ότι το Ίδρυμα, έχοντας πολύ μεγάλη τεχνογνωσία στις ψηφιακές μουσικές τεχνολογίες, συνέβαλλε σημαντικά στην ψηφιοποίηση σημαντικού υλικού του Μουσείου.


«Παρόλο, που ο Μίκης έχει απαγορευτικό εξόδου από το σπίτι του και αποτολμά ένα τέτοιο ταξίδι αποδεικνύει την αγάπη και τον δεσμό, που έχει με τον τόπο του, γι΄ αυτό και εμείς πρέπει να του το ανταποδώσουμε»
υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων Μ. Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης, συμπληρώνοντας πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη ως δώρο θεού.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 4/6/2016 στις 20.00 ο Δήμος Αποκορώνου θα υποδεχθεί τον Μίκη Θεοδωράκη στο ανοιχτό «θέατρο Μίκης Θεοδωράκης» στον Εμπρόσνερο και θα του επιδοθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου, με το κλειδί του Δήμου. Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

p1