Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

3/10/2016, Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για την Τρίτη Ηλικία στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

03.10.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 01:10

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με θέμα “Μεγαλώνω και μεγαλουργώ”, τα μέλη των Κ.Α.Π.Η πραγματοποίησαν “Εργαστήρια Κρητικής Παράδοσης”, με στόχο να μεταλαμπαδεύσουν στους νεότερους τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρασκευή σαπουνιού, σφακιανής πίτας, χειροποίητης ζύμης και πίτας, μουσταλευριάς, χυλοπίτας, ξινόχοντρου, παρουσίαση κρητικών χορών, κ.α.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη των ΚΑΠΗ να δείξουν τη δουλειά που κάνουν, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι στο περιθώριο αλλά μπορούν να είναι παραγωγικοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

Τα συγκεκριμένα εργαστήρια πραγματοποιούνται στα ΚΑΠΗ καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Οι ηλικιωμένοι το χαίρονται ιδιαίτερα και ο κόσμος βλέπει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι δραστήριοι, με κέφι και φαντασία, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους εμάς τους νεότερους”, τόνισε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελευθερία Αλιφιεράκη.p1

p2

p2

p3

p4

p5

p6