Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

6/10/2016, «Κορίτσια-Αγόρια: Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις»: Επιμορφωτικές συναντήσεις για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

07.10.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 14:17

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας ΑΘλητισμού και Πολιτισμού για δεύτερη χρονιά πραγματοποιεί κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων για εφήβους με τίτλο: «Κορίτσια-Αγόρια: Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις».

Οι συναντήσεις απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων. Στόχος των συναντήσεων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα υγιών, ισότιμων σχέσεων, που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και την αλληλοκατανόηση. Μέρος της εκπαίδευσης αποτελεί και η αναγνώριση της βίας στις σχέσεις των εφήβων, καθώς και στους τρόπους απόρριψής της.

Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από βιωματικά εργαστήρια (προβολές βίντεο, διαδραστικά παιχνίδια, αναγνώσεις βιβλίων, συζητήσεις) διαμορφωμένα κατάλληλα για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε Τετάρτη, από 2 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Μαΐου 2017 και κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια μιας ώρας.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, στο τηλέφωνο 28213-41662.