Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

5/7/2016, Δράσεις στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

05.07.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 10:07

«Μια φωτογραφία των παιδιών που παίρνουν μέρος...»

Συνάντηση με την τέχνη της φωτογραφίας είχαν οι μικροί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016. 

Το ταξίδι στο κόσμο της φωτογραφίας ξεκίνησε παρέα με τον φωτογράφο Φύρδη Μίγδη από το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά και στην συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, έβγαλαν φωτογραφίες και μετέτρεψαν τη Βιβλιοθήκη σε φωτογραφικό στούντιο.

Έμαθαν για τη συναισθηματική, ιστορική και καλλιτεχνική αξία της κάθε φωτογραφίας ενώ στο τέλος τους ζητήθηκε να φτιάξουν το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς τους, ψάχνοντας για πληροφορίες – φωτογραφίες, ξεφυλλίζοντας οικογενειακά άλμπουμ

Εμψυχωτές του προγράμματος η ομάδα του εθελοντικού δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους» και οι κυρίες Ειρήνη Τζανάκη, Ανδριάνα Μπασίου και Ελένη Τσιώλη.


1

2

 

Γίνε εξερευνητής του κόσμου : " Ένα κομμάτι σύρμα "

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δραστηριότητα, κατά την οποία τα παιδιά χρησιμοποιώντας σύρμα προχώρησαν σε κατασκευές.

Επίσης πληροφορήθηκαν για το εργαστήριο του γλύπτη Αλεξάντερ Κάλντερ και είδαν έργα του.

Εμψυχώτρια του προγράμματος η Άννα Κοντολέων, συγγραφέας.

 

1

2

3


Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.