Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

16/6/2016, Απονομή των βραβείων του 2ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Χανιά - Διαπολιτισμικές Συναντήσεις»

16.06.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 14:18

Tο Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00 στον εκθεσιακό χώρο Πύλη Sabbionara, Κουμ Καπί στα Χανιά, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων του Φοιτητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας, με θέμα «Χανιά - Διαπολιτισμικές Συναντήσεις».

Ο διαγωνισμός, που έλαβε χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά και απευθύνονταν σε φοιτητές της πόλης μας, συνδιοργανώθηκε από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) και το Δήμο Χανίων ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, ενώ συμμετείχαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα: Πολυτεχνείο Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών - TEI Kρήτης και Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης (ΑΕΝ Κρήτης).

Προσεγγίζοντας το θέμα του φετινού διαγωνισμού, οι φοιτητές που σπουδάζουν στην πόλη των Χανίων, αποτύπωσαν εικόνες ανθρώπων, γειτονιών, μνημείων, φύσης και καθημερινών στιγμών, εικόνες που περιγράφουν τη διαφορετικότητα, τη συνύπαρξη και την αλληλεπίδραση λαών και πολιτισμών.

Στο 2ο φοιτητικό διαγωνισμό φωτογραφίας υποβλήθηκαν συνολικά 228 φωτογραφίες από 57 φοιτητές, από τις οποίες η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Μ. Καλαϊτζάκη (φωτογράφο), Ζ. Πιστόπουλο (αρχιτέκτων) και Μ. Πετράκη (μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Πολυτεχνείου Κρήτης, Φωτοσκίαση), επέλεξε τις νικήτριες φωτογραφίες.

Επίσης τριάντα επτά από αυτές διακρίθηκαν και θα εκτεθούν στο χώρο Πύλη Sabbionara από την Παρασκευή 17 έως και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, ώρες 19:00 – 22:00.

Το πρώτο βραβείο απονέμεται στο φοιτητή Ossama Elbagoury του Μ.Α.Ι.Χ., για την φωτογραφία του Life is a small boat which need a company, to arrive safely, το δεύτερο στο φοιτητή Φώτιο Πουρνάρα της AEN Κρήτης, Πλοιάρχων για την φωτογραφία του ‘Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά...’ και το στο φοιτητή Δημοσθένη Ζερβουδάκη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών για την φωτογραφία του ‘com [e] unity’.

 

1