Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

5/12/2016, Με πολλές εκπλήξεις & πρωτότυπες δράσεις το πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων - Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

07.12.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

Κάλεσμα σε όλους τους συνδημότες μας για συμμετοχή στις πολυάριθμες και ποιοτικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων για την περίοδο των εορτών απηύθυναν τη Δευτέρα 5/12/2016, στο πλαίσιο κοινής Συνέντευξης Τύπου, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Βαρβάρα Περράκη και Ελευθερία Αλιφιεράκη αντίστοιχα, και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ, Γεώργιος Βαρουδάκης.

Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μια ευκαιρία για ανάσες χαράς, ελπίδας και γιορτής, κυρίως όμως για πράξεις ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης. Το πλούσιο πρόγραμμα, που έχουμε προετοιμάσει, μεταφέρει αυτή την ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, για μικρούς και μεγάλους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων και πρόσθεσε “θεατρικά δρώμενα, μουσικές, παραμύθια, κατασκευές, παραδοσιακά ήθη και έθιμα, ένα παγωμένο δάσος στο Δημοτικό μας Κήπο, εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσωπο θα δώσουν ένα διαφορετικό κλίμα στην πόλη μας την περίοδο των εορτών”.

Ο κ. Βάμβουκας δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στη συγκρότηση και την υλοποίηση του εορταστικού προγράμματος, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμότερες ευχές του προς όλους τους Χανιώτες.

Τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά είναι πάντα η περίοδος με τις χρωματιστές προσδοκίες χαράς και ευφορίας για μικρούς και μεγάλους. Κι όλοι θέλουμε να ξαναζούμε τα παραμύθια και τις παραδόσεις μας μέσα στην προστατευτική αγκαλιά των αγαπημένων μας προσώπων”, τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, επισημαίνοντας ότι οι φετινές εκδηλώσεις στηρίζονται στην αξιοποίηση των τοπικών δυνάμεων, πραγματοποιούνται σε κλίμα συνεργασίας, ενώ αξιοποιούνται όλοι οι χώροι του Δήμου στον αστικό ιστό αλλά και στις περιαστικές περιοχές, με έμφαση στα παιδιά. “Ο Δημοτικός μας Κήπος είναι η έκπληξη των Χριστουγέννων, όπου για ένα μήνα τα παιδιά θα απολαμβάνουν μέσα σε μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα όλες τις εκδηλώσεις δωρεάν”, ανέφερε η κα. Περράκη.

Σε πείσμα των καιρών, με αισιοδοξία, οργανώσαμε πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, προκειμένου να χαρίσουμε σε όλους μια λιακάδα, που ούτως ή άλλως δικαιούται κάθε άνθρωπος” επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελευθερία Αλιφιεράκη, αναφέροντας ότι ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις με πλήθος δραστηριοτήτων τόσο μέσω των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας όσο και των ΚΑΠΗ, ενώ ιδιαίτερη είναι η έμφαση, που δίνεται, και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης οργανώνουμε ολογραμμικές προβολές στην πλατεία Κατεχάκη και όχι μόνο, όπου μέσω ηλεκτρονικών τεχνολογιών θα παρουσιάζονται φανταστικοί παραμυθένιοι κόσμοι στα έκπληκτα μάτια μικρών και μεγάλων”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ, Γεώργιος Βαρουδάκης.

 

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων Δήμου Χανίων

p1

p2