Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

30/9/2016, Υποβολή πρότασης “Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) Δήμου Χανίων” στην Περιφέρεια Κρήτης – Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Αναζωογονούμε το αστικό κέντρο των Χανίων”

30.09.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 11:42

 

Υπεβλήθη σήμερα, Παρασκευή 30/9/2016, στην Περιφέρεια Κρήτης η πρόταση “Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) Δήμου Χανίων”. Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με αφορμή την κατάθεση της πρότασης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σήμερα κατατέθηκε η πρόταση του Δήμου Χανίων, την οποία ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, για την ένταξη της πόλης μας στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που κοστολογείται στα 10 εκ. και είναι αποτέλεσμα ευρύτατης διαβούλευσης και σκληρής και συστηματικής δουλειάς.

 

Σε αυτό αποτυπώνεται το όραμά μας, που συμπυκνώνεται στον τίτλο: «Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου των Χανίων με όρους αειφορίας και κοινωνικής συνοχής». Όταν ολοκληρωθεί θα μας δώσει μία πόλη πολύ πιο ανθρώπινη, πιο φιλική, μία πόλη, που θα έχει αναπτύξει παραμελημένες περιοχές στο ευρύτερο κέντρο, που θα προσφέρουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και στην τόνωση της απασχόλησης. Συγχρόνως θα βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων και θα απορροφήσει, μέρος της πίεσης, που δεν θα μπορεί τα επόμενα χρόνια να αντέξει μόνη της η Παλιά Πόλη, με την αύξηση των επισκεπτών, που αναμένουμε.

 

Ταυτόχρονα αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους ανυπομονούν για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων, διότι περιλαμβάνει τον σχεδιασμό μας για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων, τη βελτίωση των πεζοδρομίων και γενικότερα της κυκλοφορίας στην πόλη.

 

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συντήρηση μνημείων όπως το Ρολόι, αναβάθμιση πάρκων, όπως το Ειρήνης και Φιλίας,αναπλάσεις, όπως της οδού Χάληδων, ανάδειξη μνημείων στην Παλιά Πόλη, ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, έργα πολιτικής προστασίας όπως τη διάβρωση στο τέρμα της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου, ενίσχυση της καινοτομίας τεχνολογικής και μη, ενίσχυση και στήριξη επιχειρήσεων, βελτιώσεις στη διαχείριση απορριμάτων, δράσεις κοινωνικής προστασίας, κ.λ.π.

 

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου , τις Υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα το Τμήμα Προγραμματισμού για τη μεγάλη συμβολή τους στην κατάρτιση μιας πρότασης με σύνθετα χαρακτηριστικά , που πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε ως Δήμος και το κάναμε με μεγάλη επιτυχία”.

Δήμαρχος Χανίων