Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

17/02/2017, Επικαιροποίηση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κατά της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου Χανίων

17.02.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 11:02

 

Βάσει των νέων δεδομένων, που έχουν διαμορφωθεί αναφορικά με το ζήτημα της παραχώρησης του Αεροδρομίου Χανίων το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 56 Απόφασή του ενέκρινε ομόφωνα την επικαιροποίηση της υπ' αριθμ. 175/2015 Απόφασής του ως εξής:

 

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εξακολουθεί να υποστηρίζει την παραμονή του Αεροδρομίου Χανίων υπό Κρατικό έλεγχο.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι επιλογή της Κυβέρνησης κάνουμε γνωστό ότι:

Τα Χανιά έχουν την δυνατότητα να αποτελέσουν έναν εν δυνάμει επενδυτή στο αεροδρόμιο τους σε συνεργασία με την περιφέρεια και με τοπικούς φορείς του τουρισμού και την επιχειρηματική κοινότητα.

Ο ίδιος ο Δήμος Χανίων μπορεί να συμμετάσχει στο επιχειρηματικό σχήμα αποτελώντας παράλληλα τον εγγυητή της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του αεροδρομίου και έχοντας ισχυρό λόγο στις αποφάσεις που δεν αφορούν μόνο αυτό καθαυτό το αεροδρόμιο αλλά το μεγαλύτερο παραγωγικό και αναπτυξιακό κομμάτι του νομού που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να συμμετέχουν και άλλοι δήμοι της Κρήτης μαζί με  φορείς του τουρισμού και άλλους επενδυτές.

Ο Δήμος Χανίων μπορεί και πρέπει να έχει λόγο στην διοίκηση του αεροδρομίου αξιοποιώντας προφανώς την τεχνογνωσία Ελλήνων και ξένων ειδικών και επενδυτών, αλλά παράλληλα αποκτώντας ένα σημαντικό ποσοστό επί της συνολικής επένδυσης, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την παραμονή του αεροδρομίου υπό δημόσιο έλεγχο.

Ο Δήμος Χανίων επικεφαλής μίας ομάδας συλλογικών φορέων και μεμονωμένων τοπικών επιχειρηματιών σε συνεργασία και με τράπεζες της Ελλάδας και του Εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μπορεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να παίξει καταλυτικό ρόλο στην πραγματική και όχι προσχηματική αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν την πρόταση του Δήμου Χανίων, η οποία μπορεί, εφόσον δοθεί το πράσινο φως, να γίνει πολύ πιο συγκεκριμένη και να καταστεί απολύτως τεκμηριωμένη διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον. Η θέληση υπάρχει, το ίδιο και οι δυνατότητες για τα Χανιά να είναι μέρος της διοίκησης και της αξιοποίησης του αεροδρομίου Χανίων”.

photo