Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

26/8/2017, Άνοιξε τις πύλες του ο «Αγροτικός Αύγουστος 2017» - Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: «Στηρίζουμε στην ουσία το θεσμό του «Αγροτικού Αυγούστου»

26.08.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 12:08

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε τις «πύλες» της η 19η έκθεση αγροτοκτηνοτροφικων προϊόντων «Αγροτικός Αύγουστος 2017», στην πλατεία 1866, στα Χανιά, την Παρασκευή 25/8/2017, παρουσία πλήθους Χανιωτών καθώς και επισκεπτών του τόπου μας. Με κεντρικό σύνθημα «Όταν η παράδοση πιστοποιείται» και έμφαση στα κρητικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα οι επισκέπτες του “Αγροτικού Αυγούστου 2017”, ο οποίος διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ε.Β.Ε.Χ.) θα έχουν τη δυνατότητα έως και την Πέμπτη 31/8/2017 να έρθουν πιο κοντά με τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας.

«Για άλλη μια χρονιά επιμένουμε ποιοτικά. Δεν επιδιώξαμε να προσθέσουμε ακόμη μία λαϊκή αγορά στα Χανιά, αλλά ενεργήσαμε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι συμμετέχοντες να είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα και διαθέτουν τις ανάλογες άδειες τυποποίησης. Κοινός μας στόχος, άλλωστε, είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, μέσω της τυποποίησης, ώστε τα προϊόντα μας να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

«Μαθαίνουμε να καταναλώνουμε τα προϊόντα του τόπου μας, στηρίζουμε στην ουσία το θεσμό του “Αγροτικού Αυγούστου”, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο», πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας.

Μάλιστα, για δεύτερη φορά στη συγκεκριμένη έκθεση φιλοξενούνται προϊόντα, που έχουν παραχθεί υπό την επιμέλεια των τροφίμων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. «Ως δημοτική αρχή στηρίζουμε τη δυνατότητα αυτή, που δίνεται, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για εξωστρέφεια των Καταστημάτων Κράτησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

«Σας καλώ να μας ακολουθήσετε σ΄ αυτή τη μοναδική περιήγηση στον γαστρονομικό μας πλούτο και την κρητική μας παράδοση, ώστε να θυμηθούμε χρώματα και αρώματα, να απολαύσουμε ξεχωριστές γεύσεις και να διασκεδάσουμε» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Βάμβουκας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Για  κορυφαίο γεγονός για την προβολή της πλούσιας αγροτικής παραγωγής μας έκανε λόγο κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, το οποίο όπως πρόσθεσε θα πρέπει να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί.

«Ο Αγροτικός Αύγουστος είναι μια τοπική καταξιωμένη έκθεση, που αφορά τους Χανιώτες και τους Κρήτες καταναλωτές και τους ξένους, που έρχονται ως επισκέπτες στον τόπο μας», επεσήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Γιάννης Μαργαρώνης.

Στα εγκαίνια του «Αγροτικού Αυγούστου 2017» παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, ενώ το παρών έδωσαν Βουλευτές του Νομού, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του τόπου. 

Η έκθεση θα είναι είναι ανοιχτή καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Cultural Events

p1

p2

p3

p4

p5

p7

p9

p10

p11