Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

Ξεκινά η 19η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων “Αγροτικός Αύγουστος 2017” - Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Για άλλη μια χρονιά επιμένουμε ποιοτικά”

23.08.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 06:08


Ανοίγει τις «πύλες» της στα Χανιά η 19η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων “Αγροτικός Αύγουστος 2017”,  την Παρασκευή 25 Αυγούστου, με κεντρικό θέμα: “Όταν η παράδοση πιστοποιείται”. Η διοργάνωση, που αποτελεί θεσμό για τον Δήμο Χανίων, πραγματοποιείται στην Πλατεία 1866 σε συνεργασία με την Περιϕέρεια Κρήτης, την Περιϕερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.  
Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τετάρτη 23/8/2017, στο Δημαρχείο, από τους διοργανωτές η έκθεση  διοργανώνεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποϕευχθεί η συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, που ούτως ή άλλως η πόλη είναι ασϕυκτικά γεμάτη. “Πρέπει να επιδιώκουμε τη δημιουργία γεγονότων και σε ενδιάμεσες περιόδους, ώστε να προσελκύουμε κοινό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας. 
“Για άλλη μια χρονιά επιμένουμε ποιοτικά. Δεν επιδιώξαμε να προσθέσουμε ακόμη μία λαϊκή αγορά στα Χανιά, αλλά ενεργήσαμε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι συμμετέχοντες να είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα και διαθέτουν τις ανάλογες άδειες τυποποίησης. Τα προϊόντα μας πρέπει να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.
Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βάμβουκας, στηρίζοντας τη δυνατότητα, που δίνεται, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για εξωστρέϕεια των Καταστημάτων Κράτησης, για δεύτερη ϕορά ϕέτος σε διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου”, ϕιλοξενούνται προϊόντα, που έχουν παραχθεί υπό την επιμέλεια των τροϕίμων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. Ενδιαϕέρουσες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, στις οποίες συμμετέχουν μουσικά παραδοσιακά συγκροτήματα, ενώ υπάρχει και πλούσιο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής διατροϕής, σε συνεργασία με το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού και τον γνωστό chef, Γιάννη Αποστολάκη, το ΕΠΑ.Λ. Βρυσών, που διακρίθηκε σε εμπορικό μαθητικό διαγωνισμό μεταξύ 83 εικονικών επιχειρήσεων από σχολεία όλης της Ελλάδας, καθώς και άλλες εταιρείες, που θα παρουσιάσουν συνταγές με βάση τα κρητικά μας προϊόντα. 
“Οι συνδημότες μας αλλά και οι επισκέπτες του τόπου μας θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά με τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας. Σας καλώ, λοιπόν, για μία ακόμη ϕορά να απολαύσετε τη γιορτή της κρητικής μας γης και τα μοναδικά προϊόντα του τόπου μας”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων, ευχαριστώντας τόσο τον Αντιδήμαρχο της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ευτύχη Κονταξάκη, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, όσο και τις Υπηρεσίες του Δήμου. 
“Ως Περιϕερειακή Ενότητα Χανίων θεωρούμε ότι ο Αγροτικός Αύγουστος αποτελεί κορυϕαίο γεγονός για την προβολή της πλούσιας αγροτικής παραγωγής μας. Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί, δίνοντας έμϕαση σε πιστοποιημένα προϊόντα, που δίνουν προστιθέμενη αξία στον αγρότη και τον παραγωγό”, τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριϕερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, απευθύνοντας κάλεσμα στους συμπολίτες και τους επισκέπτες του τόπου μας . 
Τα εγκαίνια της έκθεσης Κρητικών Προϊόντων “Αγροτικός Αύγουστος” θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25/8/2017, στις 20.00, στην Πλατεία 1866. 

Το επικοινωνιακό υλικό του Αγροτικού Αυγούστου βρίσκεται στον σύνδεσμο http://www.chania.gr/katoikoi/municipality-press-releases/agrotikos1882017.html 

Photo