Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

17/11/2017, Απάντηση Δήμου Χανίων σε δημοσιεύματα

17.11.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 09:11

Σχετικά με δημοσιεύματα, που αναπαράγουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες παραποιούν και διαστρεβλώνουν την απάντηση του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα, σε ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων κατά τη συνεδρίαση της 15ης/11/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων αναφορικά με τις πρόσφατες πλημμύρες, που έπληξαν τον Δήμο μας, επισημαίνεται ότι ποτέ δεν υπήρξε μεταξύ άλλων αναφορά σε θύματα και τραυματίες.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή παρερμηνειών παρατίθεται αυτούσιο το απόσπασμα της τοποθέτησης του κ. Βάμβουκα. Αφήνεται δε στην κρίση των συνδημοτών μας αν τα σχόλια περί προκλητικής στάσης του Δημάρχου Χανίων ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αυτό που δεν έχω ακούσει κανένα να δεχτεί και να παραδεχτεί, είναι όχι αυτά που λέει ο Δήμαρχος, αλλά αυτά που λένε οι ειδικοί και οι μετρήσεις του κ. Λέκκα, ότι δηλαδή αυτό (που συνέβη) ήταν μια καταστροφή, που ξέφευγε από κάθε πρόβλεψη και κάθε δυνατότητα απορρόφησης στον χρόνο εκείνο, που έπεσε αυτή η βροχή. Δυστυχώς κανένα δεν έχω ακούσει να παραδέχεται την αλήθεια, όλοι προσπαθούν να ρίξουν φανταστικές ευθύνες.

Για το έργο του Κλαδισού ήταν μια πολύ ξεκάθαρη απάντηση από τον κ. Στεργιάννη, από την οποία φαίνεται πόσο αδικείται η ίδια η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αλλά και ο Δήμος στη συνέχεια, ο οποίος πραγματικά προσπάθησε να λύσει ένα πρόβλημα. Προφανώς κανένα έργο δεν είπαμε ότι μπορεί να σηκώσει ένα ποτάμι. Το έργο αυτό έγινε για να απορροφήσει τα νερά σε μια αυξημένη βροχόπτωση, όπως γινόταν κατά το παρελθόν. Μόλις τελείωσε η βροχή, όπως διαπίστωσα και εγώ, που βρισκόμουν στην περιοχή (του Κλαδισού), αμέσως τα νερά είχαν αποστραγγιστεί. Αυτό που προφανώς δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί ήταν ότι ο ποταμός υπερχείλισε, γιατί η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη, επρόκειτο για το νερό του εξαμήνου, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, που έπεσε σε οκτώ ώρες”.

Ολόκληρη η τοποθέτηση και οι επισημάνσεις του Δημάρχου Χανίων είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=pmnDcomMIw0