Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

16/12/2017, Αποκατάσταση Ζημιών σε κτίρια (εκτός επαγγελματικών χρήσεων) από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 11ης Φεβρουαρίου 2017 και της 26ης Οκτωβρίου 2017 σε περιοχές του Δήμου Χανίων

16.12.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 01:12

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει τους  Δημότες που επλήγησαν από την πλημμύρα της 11ης Φεβρουαρίου 2017 και της 26ης Οκτωβρίου 2017  ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/1462/Α325  (ΦΕΚ 4306/11-12-2017τεύχος Β'), με την οποία οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής στους πληγέντες, για την αποκατάσταση ή ανακατασκευή των κτιρίων τους.

Σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ, οριοθετούνται  ως πληγείσες από τις  πλημμύρες οι παρακάτω περιοχές του Δήμου Χανίων :

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ:

 Δημοτική Κοινότητα Αρωνίου

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΙΣΟΥ:

 Τοπική Κοινότητα Βαρυπέτρου

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΔΑΣ

Δημοτική Κοινότητα Σούδας

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

 

Αρμόδια Υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών των κτιρίων από τις προαναφερόμενες πλημμύρες, ορίζεται η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-ΚΕ, τέως Υ.Α.Σ.).

Ο ιδιοκτήτης (ή όλοι οι συνιδιοκτήτες) των κτιρίων που έχουν πληγεί προκειμένου να τους χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή (Σ.Σ.) για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί σε αυτά, πρέπει να απευθυνθούν στην αρμόδια Υπηρεσία, της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ., τέως Υ.Α.Σ. & στον ιστότοπο www.yas.gr ) για διενέργεια αυτοψίας (εντός τριμήνου από την δημοσίευση της ΚΥΑ στο ΦΕΚ) και διαβίβαση των απαιτούμενων στην ανωτέρω ΚΥΑ δικαιολογητικών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αλλά και τους όρους και προϋποθέσεις χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής για επισκευή ή ανακατασκευή του κτιρίου τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ανωτέρω ΚΥΑ, καθώς και στον ιστότοπο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ., τέως Υ.Α.Σ. ή στον ιστότοπο www.yas.gr ) της Γενική Γραμματείας Δημοσίων Έργων του ΥΠΟΜΕΔΙ , και στο τηλεφωνικό κέντρο 2108704700.

ΦΕΚ 4306 Β-2017