Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

3/7/2017, Αποσυμφόρηση στο κέντρο της πόλης με την αναδιάταξη και οργάνωση της στάσης - στάθμευσης των λεωφορείων – Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων

03.07.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:07

 

Το στοίχημα για την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης των Χανίων δείχνει να κερδίζεται, με την πρώτη σημαντική ενέργεια του Δήμου Χανίων, η οποία και θα υλοποιηθεί από την επόμενη εβδομάδα και αφορά την αναδιάταξη των χώρων στάθμευσης των τουριστικών και αστικών λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων κ. Τ. Βάμβουκα και παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Ξανθουδάκη, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, του διοικητή της Τροχαίας Χανίων, καθώς και εκπροσώπων των συνδέσμων τουριστικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων Δυτικής Κρήτης, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

1. Η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης λεωφορείων στην οδό Νικηφόρου Φωκά (από τη συμβολή της με την οδό Κύπρου έως τη συμβολή της με την οδό Μίνωος) για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας μπροστά από την Δημοτική Αγορά.

2. Η διατήρηση των παραχωρημένων χώρων στην ακτή Κανάρη, για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων.

3. Η αναδιάταξη των στάσεων δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, εξασφαλίζοντας χώρους στην πλατεία 1866 και στην οδό Ζυμβρακάκηδων με γνώμονα και πάλι, την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας μπροστά από την Δημοτική Αγορά.

4. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε για τον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής:

  • Επέκταση του μέτρου της τοποθέτησης ελαστικών κυλίνδρων για την αποτροπή της στάθμευσης σε σημεία επαναλαμβανόμενης παραβατικότητας αλλά και αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου.

  • Διαγραμμίσεις των χώρων στάθμευσης των λεωφορείων.

  • Σχεδιασμός επέκτασης της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Κατά τη διάρκειας της συνάντηση που έγινε μέσα σε κλίμα αγαστής συνεργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους, ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Χανίων κ. Ι. Βλαχάκης ήταν σαφής: «Θα συνδράμουμε από την πλευρά μας στην εφαρμογή των αποφάσεων».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, τόνισε την ανάγκη τη άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων για την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης: «Είναι μια αρχή και ευελπιστούμε ότι ο πρώτος αυτός σχεδιασμός και οι αποφάσεις που πήραμε, σε συνδυασμό και με τις προβλέψεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που έπεται, θα μας επιτρέψει να κοιτάξουμε μπροστά και να δώσουμε λύσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών με σύγχρονο τρόπο».

photo

photo