Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

25/9/2017, Εργασίες αντικατάστασης ασφαλτικού τάπητα στην οδό Ακρωτηρίου – Αυτοψία Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

25.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 12:09

 

Αυτοψία πραγματοποίησε το Σάββατο 23/9/2017 ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Αντώνη Σχετάκη, στην οδό Ακρωτηρίου, στην περιοχή της Χαλέπας, όπου σε εξέλιξη βρίσκονταν εργασίες αντικατάστασης του ασφαλτικού τάπητα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Αποκατάσταση ασφαλτικών τομών και οδοστρωμάτων εργασιών συνεργείων Δ.Ε.Υ.Α.Χ. έτους 2017-2018».

Αποφασίσαμε η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. να επέμβει με μία αρκετά μεγάλη παρέμβαση, ώστε να βελτιώσουμε την κατάσταση του υφιστάμενου οδοστρώματος, διότι η κατάσταση στο σημείο είναι επικίνδυνη, πέρα από τις φθορές, που προκαλούνται στα διερχόμενα οχήματα. Βελτιώνουμε, λοιπόν, ένα τμήμα, από το οποίο διέρχονται σωληνώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., ανταποκρινόμενοι παράλληλα σε αίτημα των συνδημοτών μας, που καθημερινά κινούνται προς και από την περιοχή του Ακρωτηρίου”, τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. χαρακτήρισε ως άκρως επικίνδυνο το σημείο, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της παρέμβασης και πρόσθεσε ότι το έργο «Αποκατάσταση ασφαλτικών τομών και οδοστρωμάτων εργασιών συνεργείων Δ.Ε.Υ.Α.Χ. έτους 2017-2018» θα συνεχιστεί, ενώ θα ακολουθήσει μία ακόμη μεγάλη εργολαβία αποκατάστασης ασφαλτικών.

Σημειώνεται ότι στο ρεύμα ανόδου της οδού Ακρωτηρίου η αντικατάσταση αφορούσε το τμήμα από την οδό Πύργου έως την οδό Ριζηνίας, συνολικού μήκους περίπου 500 μ., στο δε ρεύμα καθόδου η αντικατάσταση αφορούσε το τμήμα από την οδό Μαρκαντωνάκη έως το ύψος του πρατηρίου καυσίμων, συνολικού μήκους περίπου 100 μ.

Στο πλαίσιο του έργου κατασκευάστηκαν επιπρόσθετα προσαρμογές στην οδό Ιναχωρίου (κάθετος οδού Ακρωτηρίου), καθώς και στην οδό Π. Κωτσάκη (κάθετος οδού Ακρωτηρίου, πλησίον supermarket), ενώ αύριο, Τρίτη 26/9/2017, θα κατασκευαστούν επιπλέον 100 μ., για τα οποία θα ισχύει κατά τις πρωινές ώρες παρεμπόδιση και όχι διακοπή της κυκλοφορίας.

photo