Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

28/03/2017, Αυτοψία Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, στις εργασίες διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων στη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου

28.03.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 05:03

 

Τις εργασίες διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου, που βρίσκονται σε εξέλιξη, επιθεώρησε σήμερα, Τρίτη 28/3/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργο Ξανθουδάκη, και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.040.000,00 €  και καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων (εισφορές Σχεδίων Πόλεως) .  

“Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου, που αφορά την εφαρμογή των σχεδίων πόλεως, στο πλαίσιο του οποίου προχωράμε σε διανοίξεις οδών, επεκτείνουμε το οδικό δίκτυο του Δήμου, κατασκευάζουμε πεζοδρόμια, εξασφαλίζουμε χώρους για παιδικές χαρές”, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι στο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου, μπροστά από το οποίο έγινε διάνοιξη οδού θα ανεγερθεί, μέσω της πρότασης του Δήμου για ένταξη σχολικών κτιρίων στα Σ.Δ.Ι.Τ., Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το 18ο Νηπιαγωγείο & 18ο Δημοτικό Σχολείο, που σήμερα στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ.   

“Φροντίζουμε ως δημοτική αρχή για όλα τα σημεία του Δήμου μας, με τη συνδρομή των Υπηρεσιών μας, παρόλο που είναι υποστελεχωμένες, προκειμένου να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να έχουμε θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας.

Σημειώνεται ότι ο χώρος, που διατίθεται για τις διανοίξεις, προκύπτει από απαλλοτριώσεις του πρώην Δήμου Ελ. Βενιζέλου, ενώ η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από την εισφορά σε χρήμα, που έχει συλλέξει ο Δήμος Χανίων.

Με το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Χανίων μεταξύ άλλων:

  • προχωρά σε διανοίξεις οδών προβλεπόμενων από τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης με την κατασκευή των απαραίτητων δικτύων υποδομής τους, ώστε οι ιδιοκτήτες, που διαθέτουν ακίνητα στις εν λόγω περιοχές να έχουν πρόσβαση σε αυτά και να μπορούν να τα αξιοποιήσουν,
  • επεκτείνει το οδικό δίκτυο, ώστε να βελτιώνεται η οδική σύνδεση και η κυκλοφορία των οχημάτων, εξασφαλίζοντας την κυκλοφορία των πεζών με επαρκούς πλάτους πεζοδρόμια,
  • μεριμνά για την ασφαλέστερη διέλευση των πεζών με την επέκταση της επίστρωσης με πλάκες, σε υφιστάμενα πεζοδρόμια, που δεν τη διαθέτουν,
  • εξασφαλίζει τη λειτουργία χώρων παιδικής χαράς με πλήρη εξοπλισμό και ασφαλή χρήση,
  • βελτιώνει υφιστάμενα οδοστρώματα, που χρήζουν αντικατάστασης.

photo

photo

photo

photo

photo