Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

6/10/2017, Μεγάλη διάκριση του Δήμου Χανίων & της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε.(Ο.Τ.Α.) στα “Best City Awards 2017”

06.10.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:10

 

Δύο βραβεία, ένα χρυσό και ένα αργυρό, απέσπασε ο Δήμος Χανίων, καθώς και ένα χρυσό η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ) κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων “Best City Awards 2017”, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/10/2017, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Σημειώνεται ότι τα Best City Awards επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές, που καθιστούν τις πόλεις ευφυείς και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της τελετής ο Δήμος Χανίων (Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής – Υπηρεσία Δόμησης) έλαβε χρυσό (GOLD) βραβείο στην κατηγορία “ΤΠΕ & Διακυβέρνηση” για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Δόμησης “e-εξυπηρέτηση Υπηρεσίας Δόμησης” και αργυρό βραβείο (SILVER) (Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής - Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών) στην ίδια κατηγορία για την αξιοποίηση του μητροπολιτικού δικτύου οπτικών ινών – ΜΑΝ. Παράλληλα, η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε (Ο.Τ.Α.) έλαβε χρυσό βραβείο (GOLD) στην κατηγορία “Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων” για το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) της Επιχείρησης.

Τον Δήμο Χανίων εκπροσώπησε στην τελετή ο Αντιδήμαρχος, Γεώργιος Φραγγεδάκης, ενώ εκ μέρους της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, Νίκος Παινεσάκης, και ο Δ/νων Σύμβουλος της Επιχείρησης, Γιάννης Κουτράκης, καθώς και ο Διευθυντής του ΕΜΑΚ (Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης), Κώστας Πατεράκης.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει:

Τα βραβεία, που έλαβε τόσο ο Δήμος όσο και η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., αποτελούν ηθική ικανοποίηση για την προσπάθεια, που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας, με κύριο στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους συνδημότες μας, με έμφαση στην καινοτομία και στην αξιοποίηση εργαλείων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αναφορικά με τη σημαντική διάκριση της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., στο τιμόνι της οποίας βρισκόμουν μέχρι πρότινος από τη θέση του Προέδρου, θέλω να επισημάνω ότι με τον εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης το έτος 2016, εισήχθη στην επεξεργασία των στερεών αποβλήτων μια καινοτόμος εφαρμογή, πρωτοποριακή σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά στην εγκατάσταση προηγμένου εξοπλισμού για τον διαχωρισμό και την ανάκτηση αποβλήτων.

Με τις προσπάθειές μας αυτές, που δεν σταματούν εδώ, πετυχαίνουμε πολλαπλά οφέλη τόσο για τους συνδημότες μας, τις Υπηρεσίες μας, αλλά και το περιβάλλον.

Ευχαριστώ και συγχαίρω τους αιρετούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου μας, που εργάστηκαν σκληρά και μεθοδικά για το θετικό αυτό αποτέλεσμα, καθώς και όλους όσους συμβάλλουν καθημερινά, ώστε να γίνει το όραμα μας για έναν σύγχρονο και εξωστρεφή Δήμο, με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του, πραγματικότητα”.

photo