Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

17/11/2017, «Ο κόσμος μας κι εμείς…»

17.11.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:11

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συνεχίζοντας και για τους επόμενους μήνες, πραγματοποιεί προγράμματα φιλαναγνωσίας για παιδιά. Τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης τις απογευματινές ώρες πραγματοποιούνται στο χώρο της Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου και της Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης Σούδας για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2017.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η χαρά της μάθησης, η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, της εφευρετικότητας, της δημιουργικής φαντασίας, του χιούμορ.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων, πραγματοποιείτε κάθε Δευτέρα το απόγευμα, η δραστηριότητα «Ο κόσμος μας κι εμείς….» στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου.

Πώς αλήθεια βρεθήκαμε όλοι εμείς στη Γη μας; Πριν απ’ αυτό όμως, ποιοι είμαστε όλοι εμείς; Μήπως όταν λέμε όλοι εμείς, εννοούμε εμείς οι άνθρωποι οι άσπροι, οι κίτρινοι, οι μαύροι, οι κοντοί, οι ψηλοί, οι γείτονές μας, οι χωριανοί μας, οι συμπατριώτες μας και όποιοι άλλοι έρχονται στο νου του καθενός μας;

Και τα ζώα και τα φυτά πώς βρέθηκαν εδώ στη Γη μας, μαζί με μας;

Θα περιπλανηθούμε σ’ όλη τη Γη, θα επισκεφθούμε όλες τις στεριές και τις θάλασσες, θα ταξιδέψουμε ως το κέντρο της Γης κι ύστερα θα πάμε στον Ήλιο και στους γειτονικούς μας Πλανήτες και τέλος θα φύγουμε πέρα ψηλά, ως τα πιο μακρινά αστέρια και τους ακόμη πιο μακρινούς γαλαξίες….. κι όταν γυρίσουμε πίσω στη Γη μας θα δούμε για ποιους στ’ αλήθεια φτιάχτηκε η Γη μας και γιατί εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε κανένα παραπάνω δικαίωμα ούτε κι από τα πιο μικρά μυρμηγκάκια, μα ούτε κι από τα δέντρα και τ’ αγριολούλουδα που όσο κι αν τα ταλαιπωρούμε εμείς οι άνθρωποι, αυτά εξακολουθούν να ομορφαίνουν κι εμάς και τον Πλανήτη όλων μας…

Για παιδιά 6 χρονών και πάνω. Εμψυχωτής: Ο κ. Μανώλης Μπουζάκης, ιδρυτής των εκδόσεων «Γνώση». Επόμενη συνάντηση: Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, ώρα 7 μ.μ. - Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

photo