Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

27/11/2017, Δήλωση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

27.11.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 11:11

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προέβη σήμερα, Δευτέρα 27/11/2017, στην ακόλουθη δήλωση, με την ευκαιρία πρόσφατων τοποθετήσεων σχετικά με τη χωροθέτηση ποδηλατόδρομου στην πόλη μας:

“Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη από πλευράς του Δήμου μας ο σχεδιασμός της ανάπλασης των οδών Τζανακάκη – Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Σκαλίδη στο κέντρο της πόλης, στον οποίο προβλέπεται με βάση τις οδηγίες, που έχουμε δώσει στους μελετητές, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και δημιουργία ποδηλατόδρομων.

Ως Δήμαρχος και ως δημοτική αρχή είμαστε συνεπείς στον προγραμματισμό μας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη μας, έχοντας απορρίψει τις αναχρονιστικές προτάσεις της κυκλοφοριακής μελέτης, που βρισκόταν στα συρτάρια του Δήμου και στηριζόταν στην κυριαρχία των Ι.Χ. Υιοθετούμε πολιτικές, που σταδιακά περιορίζουν τη χρήση των Ι.Χ. οχημάτων, προάγοντας πρωτίστως την κίνηση των πεζών και ΑμεΑ, με την ταυτόχρονη βελτίωση των πεζοδρομίων, τη διευκόλυνση κίνησης των μέσων μαζικής μεταφοράς και τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατόδρομων.

Η διευκόλυνση δε της χρήσης του ποδηλάτου υπάρχει, όπου είναι εφικτό, στον σχεδιασμό όλων των αναπλάσεων, όπως στη Νέα Χώρα, καθώς και σε άλλα σημεία του Δήμου, όπως από τη Νέα Χώρα έως τους Αγ. Αποστόλους, όπου παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, προχωράμε.

Σε εύλογο χρόνο, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εγκρίσεων, χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και διαγωνισμών, θα ξεκινήσουν οι αναπλάσεις με ποδηλατόδρομους, που προγραμματίζουμε, όπως έγινε και με άλλα έργα: την ανάπλαση της Νέας Χώρας, το πάρκο της Αμπεριάς, το πάρκο της οδού Γιαμπουδάκη, κ.α.

Οι ενέργειες αυτές, όπως είναι κατανοητό, δεν γίνονται αυτόματα αλλά με πολύ κόπο και απαιτούν χρόνο, σε ένα Δήμο αποψιλωμένο από επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, σε μια χώρα, που στραγγαλίζεται από τη γραφειοκρατία και την έλλειψη πόρων. Στην προσπάθειά μας αυτή είναι ενθαρρυντικό, να βλέπουμε τον προγραμματισμό μας, ιδιαίτερα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, να στηρίζεται από τους συνδημότες μας και συλλογικότητες, που μοιράζονται το ίδιο όραμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας”.

photo