Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

18/9/2017, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Η απόφαση για την κατασκευή των 8 νέων σχολείων & την ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης & Φιλίας αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση, που έγινε τα τελευταία έτη στον Δήμο μας”

18.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

 

Τα Χανιά αυτές τις μέρες έχουν λόγο να γιορτάζουν, γιατί μετά από τρία χρόνια επίμονων συντονισμένων προσπαθειών και αγώνα, διεκδικήσαμε και πετύχαμε τον μεγαλύτερο στόχο της θητείας μας, που αρχικά φάνταζε ακατόρθωτος. Η απόφαση για την κατασκευή 8 νέων σχολείων και η ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης & Φιλίας των Λαών, κόστους 40 εκ. ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση, που έγινε τα τελευταία 70 έτη στον Δήμο μας. Η επένδυση αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, γιατί αφορά τα παιδιά μας”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 18/9/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο, έπειτα από την έγκριση της πρότασης του Δήμου από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

 

Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, που κατάφερε να εντάξει σχολεία στον Νόμο περί Σ.Δ.Ι.Τ.”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι η διεκδίκηση ξεκίνησε ήδη από τον Αύγουστο του 2014. “Θα καλύψουμε έτσι τις ελλείψεις σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας, που είχαν ανάγκη, όπως η Νέα Κυδωνία, το Ακρωτήρι, τα Περιβόλια, ο “Ελ. Βενιζέλος” αλλά και η πόλη των Χανίων”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, αναφερόμενος στους λόγους της εν λόγω διεκδίκησης.

 

Παρά το γεγονός ότι αρχικά δεν συναντήσαμε την απαιτούμενη στήριξη, επιμείναμε και τελικά λάβαμε και την στήριξη τριών παρατάξεων της μειοψηφίας, και συγκεκριμένα των κ.κ. Σκουλάκη, Παπαδογιάννη και Σαρρή, κάτι το οποίο είναι προς τιμήν τους, ενώ θετικό γεγονός αποτέλεσε η εξ αρχής σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και η θετική ανταπόκριση του τότε αρμοδίου Υπουργού για τα ΣΔΙΤ, κ. Γ. Σταθάκη”, ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, υπογραμμίζοντας ότι ενεργοποιούνται άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες παρά τη δυσκολία, που θα έχει το νέο αντικείμενο, θα διεκπεραιώσουν σωστά την προετοιμασία της προκήρυξης του έργου, μέσα από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό.

Επιδιώκουμε μέσα στο 2018 να προκηρύξουμε το έργο, ενώ από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο, μέσα σε δύο χρόνια θα πρέπει να παραδοθεί το σύνολο του έργου, όπως προβλέπεται και όπως δείχνει ανάλογη εμπειρία. Έτσι θα έχουμε προσφέρει μία μέγιστη υπηρεσία, εργαζόμαστε μεθοδικά και αθόρυβα βάζοντας τις βάσεις για τα Χανιά του αύριο, το οφείλουμε στους συνδημότες μας, το οφείλουμε στον τόπο μας και στα παιδιά μας”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων.

Σημειώνεται ότι οι σχολικές μονάδες, που θα κατασκευαστούν μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. στον Δήμο Χανίων, είναι οι ακόλουθες:

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας (12θεσιο), στην Παρηγοριά.

  • 2ο Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας (12θεσιο), στον Κλαδισό.

  • 2ο Γυμνάσιο Ακρωτηρίου (12θεσιο), στα Καθιανά.

  • 4ο Γυμνάσιο Χανίων (9θεσιο), στα Λιβάδια.

  • 18ο Δημοτικό Χανίων (12θεσιο) & 18ο Νηπιαγωγείο (3θεσιο), στη Λίμνη Τσόντου.

  • 11ο & 27ο Νηπιαγωγείο (3θεσια) Χανίων, στο ΣΟΔΥ.

  • Δημοτικό Σχολείο Χωραφακίων (6θεσιο).

  • Νηπιαγωγείο Περιβολίων (3θεσιο). 

photo

photo