Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

7/12/2017, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Ως δημοτική αρχή δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας” - Επίσκεψη στο π. Δημαρχείο Σούδας

07.12.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

 

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 7/12/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο ανακαινισμένο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Σούδας, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Οικονομικών, Μ. Βλαχάκη, και Κοινωνικής Πολιτικής, Ελ. Αλιφιεράκη.

Βρεθήκαμε μαζί με τους συνεργάτες μου εδώ στο παλιό Δημαρχείο Σούδας, σε ένα δημοτικό κτίριο, που επί των ημερών της παρούσας δημοτικής αρχής ανακαινίστηκε πλήρως, καθώς είχε εγκαταλειφθεί. Αξιοποιήσαμε, λοιπόν, το κτίριο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενούμε εδώ το Κ.Ε.Π. της Σούδας, παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας, ενός νέου θεσμού, που ασκεί σημαντικό μέρος της κοινωνικής μας πολιτικής, στηρίζοντας συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη, ενώ έχει παραχωρηθεί χώρος επίσης για τη φύλαξη των αρχείων της Πολεοδομίας” επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων το συγκεκριμένο κτίριο, που βρίσκεται ουσιαστικά στο κέντρο της Σούδας δεν επιτρεπόταν να παραμένει εγκαταλελειμμένο, ενώ τόσο οι συμπολίτες μας, που το επισκέπτονται για να εξυπηρετηθούν όσο και το προσωπικό του είναι ικανοποιημένοι.

Η παρούσα δημοτική αρχή έχει κάνει πολύ μεγάλο έργο στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Έχουμε καταγράψει ήδη τα δημοτικά ακίνητα, πολλά εκ των οποίων δεν ήταν καταγεγραμμένα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής γνώση για την περιουσία του Δήμου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, παρατηρώντας ότι ήδη έχει αξιοποιηθεί το πρώην Δημαρχείο Θερίσου, όπου έχει μετεγκατασταθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας και σύντομα θα εγκατασταθεί εκεί η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., έχουν μεταφερθεί ΚΕΠ από ενοικιαζόμενους χώρους σε χώρους δημοτικούς, ενώ έχουν μετεγκατασταθεί και αρκετά Νηπιαγωγεία από μισθωμένους χώρους σε κτίρια του Δήμου.

Έχουμε προβεί σε σημαντικές ενέργειες σε αυτόν τον τομέα, ενώ πολλές είναι και οι ενέργειες μας, που είναι σε εξέλιξη”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Χανίων εξοικονομεί χιλιάδες ευρώ από τις ενέργειες αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών από μισθωμένα κτίρια σε δημοτικούς χώρους.

 

photo

photo