Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

14/9/2017, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς δεν μπορεί να περιμένει άλλο”

14.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 06:09

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 14/9/2017, στο Δημαρχείο, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, μετά από την πρόσφατη συνάντηση του κ. Βάμβουκα στην Αθήνα με τους μελετητές, που έχουν εκπονήσει τη μελέτη για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και την προοπτική για τμηματική ανακατασκευή του μνημείου. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξανθουδάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

 

“Εξετάσαμε ως δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Τεχνική μας Υπηρεσία την προοπτική η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς να γίνει τμηματικά, επιδιώκοντας αφενός την άμεση εκκίνηση του έργο και αφετέρου διευκολύνοντας τους επαγγελματίες, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ξεπεράσουμε το “αγκάθι” του μεγάλου χρονικού διαστήματος, που απαιτείται στην περίπτωση του ενιαίου τρόπου ανακατασκευής”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι εφόσον προκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα χρειαστεί αναπροσαρμογή της μελέτης και της οργάνωσης του εργοταξίου. 

 

“Είμαστε αποφασισμένοι ως δημοτική αρχή να προχωρήσουμε ξεπερνώντας τις δυσκολίες, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο για τα Χανιά μας”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, υπογραμμίζοντας “από τον πρώτο χρόνο της θητείας μας εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του έργου για την άρση επικινδυνότητας του μνημείου, με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, έπειτα από απόφαση του τότε αρμοδίου Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη. Πρόκειται για ένα ζήτημα, που δεν μπορεί να περιμένει άλλο”.

 

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων παράλληλα με την ανακατασκευή του Μνημείου θα αλλάξει και ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων εντός της Δημοτικής Αγοράς, με την προώθηση ενός νέου κανονισμού.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, Παναγιώτης Κλειδαράς, τάχθηκε υπέρ της τμηματικής ανακατασκευής του μνημείου, η οποία, όπως τόνισε, βοηθά τόσο τον Δήμο όσο και τους καταστηματάρχες.

 

photo