Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

Κατασκευή Υποδομών σε Χώρους Καταφυγής Πολιτικής Προστασίας – Υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

25.07.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:07

 

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 25/7/2017, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Υποδομών σε Χώρους Καταφυγής Πολιτικής Προστασίας».

 

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να γίνουν εργασίες στους εξής καθορισμένους χώρους καταφυγής:

 

  • Αθλητικό Κέντρο “Παλιάς Ηλεκτρικής”

  • Πλατεία Αντιμεταξικής Εξέγερσης (περιοχή Αγ. Ιωάννη)

  • Ανατολικά της Ακρωτηρίου

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει ότι στόχος του έργου είναι να επιλυθούν χρόνια προβλήματα πρόσβασης και ασφάλειας των συγκεκριμένων χώρων καταφυγής, “ώστε αυτοί να αξιοποιηθούν όχι μόνο σε περίπτωση σεισμού αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου μας. Στην παρούσα φάση η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών προχωρά στην επικαιροποίηση των ήδη εγκεκριμένων χώρων καταφυγής πολιτικής προστασίας, οι οποίοι περιλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους, όπως: πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, χώρους στάθμευσης, κ.α.”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

 

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει ότι ειδικά για την περιοχή παρέμβασης, που περιλαμβάνεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξη (Β.Α.Α.) του Δήμου Χανίων -από τη Νέα Χώρα στα ανατολικά έως τη Χαλέπα στα δυτικά, με κεντρικό πυρήνα την Παλιά Πόλη-, τη χρηματοδότηση της οποίας έχει επιτύχει ο Δήμος Χανίων, θα οργανωθούν, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, οι χώροι καταφυγής, που χρήζουν βελτίωσης στον εξοπλισμό και τις υποδομές τους.  

photo