Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

18/7/2017, Η ανάδειξη & η προστασία των μνημείων στο επίκεντρο της συνεργασίας των Δήμων Χανίων & Σπολέτο

18.07.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 09:07

 

Την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Δήμαρχο της πόλης, Σπολέτο, που βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, Fabrizio Cardarelli, και συνεργάτες του, για την προώθηση σημαντικών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, είχε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της επίσκεψης, που πραγματοποιεί στην εν λόγω πόλη έπειτα από επίσημη πρόσκληση του κ. Cardarelli.

 

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συνεργασίας βρέθηκαν τα θέματα προστασίας και ανάδειξης των μνημείων, οι κανόνες παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, όπου και οι δύο Δήμοι βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής των όρων, η οργάνωση της κινητικότητας στο ιστορικό κέντρο των πόλεων, κ.α.

 

Σημειώνεται, ότι ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε την ιταλική πόλη με την ευκαιρία της διεξαγωγής του «Φεστιβάλ των δύο κόσμων», που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες πολιτιστικές διοργανώσεις στην Ιταλία αλλά και την Ευρώπη. Μάλιστα, στον κ. Βάμβουκα δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Giorgio Ferrara, να συνομιλήσει μαζί του σχετικά με τη μεγάλη αυτή διοργάνωση και να παρακολουθήσει κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Ο κ. Βάμβουκας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Σπολέτο είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μνημεία, Μουσεία και δημοτικά κτίρια, μεταξύ των οποίων και τις δύο Βιβλιοθήκες της πόλης.

 

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων προσκάλεσε τον Δήμαρχο του Σπολέτο με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφθεί τα Χανιά.

photo photo
 Ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας, με τον Δήμαρχο της πόλης, Σπολέτο, Fabrizio Cardarelli  Ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας, στη Βιβλιοθήκη του Σπολέτο, με τον υπεύθυνο του γραφείου Διεθνών Σχέσεων & Τουρισμού, Giasprini Gilberto