Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

29/6/2017, Νέο αίτημα για την παραχώρηση χώρου του πρώην Ψυχιατρείου για την προσωρινή υποδοχή & φιλοξενία μεταναστών: Από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

29.06.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 12:06

 

Την παραχώρηση χώρου του πρώην Ψυχιατρείου στο Δήμο Χανίων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών ζητά εκ νέου με επιστολή, που απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 29/6/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και στον αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας & επικεφαλής συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, Δημήτριο Βίτσα.

 

Στην επιστολή του ο κ. Βάμβουκας χαρακτηρίζει επιτακτικό και άμεσο το αίτημα του Δήμου Χανίων, σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ 330/15-05-2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την παραχώρηση ακινήτου στο χώρο του πρώην Ψυχιατρείου, που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ Α.Ε., “για την προσωρινή υποδοχή και φιλοξενία των πολύ τακτικών πλέον κυμάτων μεταναστών από τα νότια παράλια του Νομού μας”, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται.

 

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων τονίζει στην επιστολή του: “Σήμερα, Πέμπτη 29/06/2017, ο Δήμος μας για πολλοστή φορά δέχθηκε κύμα μεταναστών, των οποίων τη φιλοξενία έχει ήδη αναλάβει, παρ' όλη την ανυπαρξία υποδομών, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που έχει” και προσθέτει “ζητάμε άμεσα, προκειμένου ο Δήμος Χανίων να ανταποκριθεί σε αυτές τις έκτακτες καταστάσεις υποδοχής μεταναστών και προσφύγων την προσωρινή παραχώρηση στο Δήμο μας, ακινήτου ευρισκόμενου στο χώρο του πρώην Ψυχιατρείου, που διαχειρίζεται το ΕΤΑΔ Α.Ε. που χρόνια τώρα βρίσκεται κλειστό, του οποίου τις δαπάνες προετοιμασίας και λειτουργίας θα αναλάβουμε πλήρως”.