Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

13/6/2017, Η προώθηση έργων υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου Χανίων στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα

13.06.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 07:06

 

Την προώθηση έργων υποδομής, ανάπτυξης, εκπαίδευσης και περιβάλλοντος στο Δήμο Χανίων συζήτησαν στη συνάντηση τους σήμερα, Τρίτη 13/6/2017, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα.

Στη συνάντηση, που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης, δόθηκε έμφαση στα σημαντικά έργα, όπως τον κόμβο της Σούδας, το περιβαλλοντικό έργο στον ποταμό Μορώνη, την πλατεία της Σούδας, την αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στη «Μοναχή Ελιά», κ.α.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε στον κ. Περιφερειάρχη την αναγκαιότητα αντιμετώπισης άμεσων αναγκών συμπληρωματικής λειτουργίας σχολικών μονάδων στις Δ.Ε. Ακρωτηρίου και Ν. Κυδωνίας.

Επίσης, συζητήθηκε η προώθηση των έργων, που περιλαμβάνονται στα προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.ΑΑ.) για τα οποία ο Δήμος Χανίων έχει ήδη επιτύχει την έγκριση του ποσού των 10 εκ. ευρώ.

Για το θέμα δε της διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Αρναουτάκης διαβεβαίωσε τον κ. Βάμβουκα ότι τις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί ποσό, 400.000 ευρώ, για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων, ώστε να προχωρήσει η ένταξη του έργου «Δημιουργία νέου κυττάρου ταφής απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.».

Ο Δήμαρχος Χανίων στο τέλος της συνάντησης με τον κ. Περιφερειάρχη εξέφρασε την ικανοποίηση του για το καλό πνεύμα συνεργασίας, που υπάρχει μεταξύ Δήμου Χανίων και Περιφέρειας Κρήτης αλλά και για την άμεση ανταπόκριση του κ. Αρναουτάκη στην προώθηση του συνόλου των θεμάτων, που τέθηκαν.  

«Πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα πνοής για τον Δήμο μας, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και συμβάλλουν - ωφελούν στην ανάπτυξη» δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης. 

photo